top of page

Prvi vikend Lipanjske pozornice ispunjen sadržajem

14. Međunarodni žabarski karneval, biciklistički buvljak, glazbeni, folklorni i plesni nastupi

Prvi vikend Lipanjske pozornice ispunjen sadržajem

13. lipnja 2024.

PRVI VIKEND LIPANJSKE POZORNICE ISPUNJEN SADRŽAJEM


Dok su posjetitelji željno iščekivali večernje koncerte mogli su uživati u kulturno-zabavnom sadržaju u samom centru grada.


Održan je prvi biciklistički buvljak, na kojem su se prodavali rabljeni bicikli čime se je nastojala poticati ponovna upotreba predmeta. Uz trajanje biciklističkog buvljaka, Ivakop je održao radionicu "Provuci konac kroz iglu" kojom su se pokazali način reparacije odjevnih predmeta.


Uz to na Glavnoj pozornici odvijali su se zabavni, glazbeni, folklorni i plesni nastupi. U subotu su Veliku pozornicu otvorili pripradnici Puhačkog orkestra Posavac, a potom i mažoretkinje iz Plesne skupine Magi, Kloštranske mažoretkinje i Čazmanske mažoretkinje. Nakon njih na pozornicu je svečano ušetala 21 skupina 14. Međunarodnog žabarskog karnevala koju je činilo preko 350 predstavnika iz Hrvatske, Slovenije i Italije.


Nedjeljnji program na pozornici obilježili su nastupu kulturno umjetničkih društva iz okolice. Svoje tradicionalne pjesme i plesove predstavili su KUD "Obreška" Donja Obreška i KUD "Đuro Kundek" Caginec. Posebni program osmislio je KUD "Preporod" Dugo Selo koji je predstavio tradicionalne napjeve iz Prigorja i otoka Zlarina.

FOTOGALERIJA
Leaves Shadow