top of page

Bučijada

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je početak listopada kada se održava Bučijada - najposjećenija gastronomska manifestacija.

Bučijada

Brošura

Gdje pojesti

Ukratko o manifestaciji

Bučijada je manifestacija koja svojim raznolikim sadržajem nudi kvalitetne proizvode, gastronomske užitke, zabavu i kulturni doživljaj za sve generacije, čime privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.


Manifestacija se održava od 2004. godine u kontinuitetu sa stalom tendencijom širenja i upotpunjavanja novim sadržajima i uključenosti što više poljoprivrednih, kulturnih i ugostiteljskih subjekata u organizaciju manifestacije.


Najveći dio prodajnih i ugostiteljskih aktivnosti (prodajni sajam bučinog ulja, buća, bučinih proizvoda, ostalih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina) tradicionalno se održava u centru grada, a zabavni sadržaj za djecu dostupan je na Sportskom parku Zelenjak pod nazivom Mala bučijada.


Sama manifestacija traje tri dana, a međunarodni prodajni sajam dva dana. Tijekom manifestacije održavaju se razni glazbeni, zabavni i kulturni sadržaji koje možete posjetiti, a u gastro ponudi su jela od buče.


Prijave za izlagače na Bučijadi otvaramo 1. kolovoza, a krajnji rok za prijavu bit će 31. kolovoza 2023.


Manifestaciju organiziraju Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada i Grad Ivanić-Grad, u suradnji s javnim i kulturno-umjetničkim ustanovama, ugostiteljskim objektima, udrugama i drugim sponzorima na području Ivanić-Grada, ali i šire.

Program manifestacije

Program vam donosimo oko 1. rujna 2023. godine.


Prijave za izlagače na Bučijadi otvaramo 1. kolovoza, a krajnji rok za prijavu bit će 31. kolovoza 2023.

Ugostiteljska ponuda na manifestaciji

Tijekom trajanja manifestacije dostupna je bogata gastronomska i ugostiteljska ponuda na svim lokacijama manifestacije (Trg Vladimira Nazora, tržnica Maznica i Mali trg, Ulica kralja Tomislava, Moslavačka ulica, Sportski park Zelenjak).

Dolazak u grad i parking

Dostupan je besplatan parking u cijelom gradu, koji možete pronaći na sljedećim lokacijama:

Industrijska cesta / Crosco
60 mjesta

Vukovarska ulica
80 mjesta

Vukovarska ulica / Iza Specijalne bolnice Naftalan
80 mjesta

Omladinska ulica / Ispred Doma zdravlja
50 mjesta

Omladinska ulica / Ispred hotela Crosco
50 mjesta

Kolodvorska ulica / Kod željezničkog kolodvora
60 mjesta

Ulica Alojza Vulinca / Kod Spomen doma Alojza Vulinca:
30 mjesta

FOTOGALERIJA
Leaves Shadow