top of page

Bučijada

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je početak listopada kada se održava Bučijada - najposjećenija gastronomska manifestacija.

Bučijada

Brošura

Promotivna brošura - preuzimanje

Gdje pojesti

Ukratko o manifestaciji

Bučijada je manifestacija koja svojim raznolikim sadržajem nudi kvalitetne proizvode, gastronomske užitke, zabavu i kulturni doživljaj za sve generacije, čime privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.


Manifestacija se održava od 2004. godine u kontinuitetu sa stalom tendencijom širenja i upotpunjavanja novim sadržajima i uključenosti što više poljoprivrednih, kulturnih i ugostiteljskih subjekata u organizaciju manifestacije.


Najveći dio prodajnih i ugostiteljskih aktivnosti (prodajni sajam bučinog ulja, buća, bučinih proizvoda, ostalih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina) tradicionalno se održava u centru grada na tržnici Maznica, Moslavačkoj ulici, Ulici kralja Tomislava i na Trgu Vladimira Nazora.


Ove godine očekujemo preko 170 izlagača i posebno bismo istaknuli proizvođače bučinog ulja iz cijele Hrvatske, pivo od buče, praline punjene bučinom namazom, bučnice, bučokremšnite i ostale proizvode od buča. Svakako obiđite i sve ostale proizvođače poljoprivrednih proizvoda i istražite njihovu bogatu ponudu prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.


Na Bučijadi sudjeluje i veliki broj kreativaca čije proizvode možete naći u Moslavačkoj ulici i Ulici kralja Tomislava.


Naš središnji gradski park sja u punom sjaju s mnoštvo detalja i skulptura od buča.

Mala Bučijada nudi sadržaje za djecu, radionice i igraonice i održava se u subotu i nedjelju na nalaze Sportskom parku Zelenjak svega par minuta pješice od centra grada.


Posjetitelji mogu uživati u vožnji bučo kočijom, a ako želite istražiti našu okolicu predlažemo da posjetite Posavski kukuruzni labirint.


Glazbeni program počinje u petak, a organiziran je i niz radionica.


Ostala ugostiteljska ponuda je dostupna na Trgu Vladimira Nazora, Sportskom parku Zelenjak i u ugostiteljskim objektima u Ivanić-Gradu.


Do Ivanić-Grada možete doći Bučko-Expressom ili vlastitim automobilom. Pregled dostupnih parkirnih mjesta naveden je niže.


Program manifestacije

20. BUČIJADA


Bučijada će se ove godine održati 5. i 6. listopada.


Program će biti dostupan tijekom rujna.


Prijave za ugostitelje i izlagače na 20. Bučijadi bit će objavljene u Novostima na našoj web stranici 1. kolovoza (četvrtak) i trajat će do 23. kolovoza (petak).

Ugostiteljska ponuda na manifestaciji

Tijekom trajanja manifestacije dostupna je bogata gastronomska i ugostiteljska ponuda na svim lokacijama manifestacije (Trg Vladimira Nazora, tržnica Maznica i Mali trg, Ulica kralja Tomislava, Moslavačka ulica, Sportski park Zelenjak).

Dolazak u grad i parking

Dostupan je besplatan parking u cijelom gradu, koji možete pronaći na sljedećim lokacijama:

Industrijska cesta / Crosco
60 mjesta

Vukovarska ulica
80 mjesta

Vukovarska ulica / Iza Specijalne bolnice Naftalan
80 mjesta

Omladinska ulica / Ispred Doma zdravlja
50 mjesta

Omladinska ulica / Ispred hotela Crosco
50 mjesta

Kolodvorska ulica / Kod željezničkog kolodvora
60 mjesta

Ulica Alojza Vulinca / Kod Spomen doma Alojza Vulinca:
30 mjesta

FOTOGALERIJA
Leaves Shadow