top of page

Postanite iznajmljivač!

Želite postati iznajmljivač? Slijedite ova 3 koraka!

Postanite iznajmljivač!

28. ožujka 2024.

Znate li da se na prostoru Ivanić-Grada nalazi 15 smještajnih objekata s ukupnim raspoloživim kapacitetom od 364 kreveta? Znate li da je Ivanić-Grad četvrti po broju noćenja u Zagrebačkoj županiji u 2023. godini? Znate li da je u Ivanić-Gradu u prva tri mjeseca ove godine broj noćenja porastao za 14% u odnosu na isti period prethodne godine?

Ukoliko se želite pridružiti ovoj sjajnoj turističkoj priči, možete to učiniti kroz par jednostavnih koraka!


REGISTRACIJA I PRIJAVE


1.URED DRŽAVNE UPRAVE U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI


Za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu iznajmljivač je dužan ishoditi Rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, nadležnog upravnog tijela.


Nadležni ured za podnošenje zahtjeva i izdavanje rješenja iznajmljivačima za područje Grada Ivanić-Grada je:

Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji

Služba za gospodarstvo Ispostava Ivanić-Grad – za područje Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ

Trg Vladimira Nazora 1

10310 Grad Ivanić-Grad

iskra.zegor@zagrebacka-zupanija.hr

Tel: 01/ 2831 1612. POREZNA UPRAVA


Rješenje o iznajmljivanju je najvažniji dokument za privatne iznajmljivače. Nakon što je iznajmljivač ishodio Rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu potrebno je uputiti se s kopijom Rješenja u nadležnu ispostavu Porezne uprave u roku od 8 dana od dana izdavanja odobrenja za obavljanje djelatnosti radi upisa u registar poreznih obveznika.3. NADLEŽNI MUP


Svi iznajmljivači, pravne i fizičke osobe, dužni su predati zahtjev za registraciju objekta, u kojem pružaju uslugu smještaja stranim državljanima, u nadležni MUP. Za predaju zahtjeva u MUP nam je potrebna kopija Rješenja o kategorizaciji. Zahtjev se obrađuje odmah, nakon čega se izdaje šifra koja se unosi u eVisitor.


Na temelju te registracije, strani gosti koji su prijavljeni kroz eVisitor automatski su prijavljeni MUP-u. Za upute korištenja sustava eVisitor možete se obratiti Turističkoj zajednici Grada Ivanić-Grada. Daljnje upute za iznajmljivače možete pronaći na našoj web stranici https://www.tzig.hr/dokumenti-za-iznajmljivace

FOTOGALERIJA
Leaves Shadow