top of page

Marčanske šetnje

Saznajte kako možete istražiti šumu Marču do kraja godine!

Marčanske šetnje

22. svibnja 2024.

MARČANSKE ŠETNJE


Uz iskusne vodiče Društva prijatelja prirode Ivanić-Grad zaputite se na avanturu kroz pješačke rute šume Marče. Marčanske šetnje sezonskog su karaktera zbog čega svaka nova šetnja pruža posebna iskustva! 


Godišnje na Marčanskim šetnjama sudjeluje oko 300 hodača i rekreativaca koji kroz aktivan odmor imaju priliku istražiti biljni i životinjski svijet karakterističan za šumu Marču. 


Početnici se mogu okušati na kraćoj stazi duljine 6,5 km, dok je za one sportskog duha organizirano vodstvo kroz dužu stazu od 12 km. Prosječno trajanje šetnje je između 3 do 4 sata.


Uz uživanje u prirodnim ljepotama šume Marče, svi hodači mogu isprobati ponudu lokalnih proizvoda kao što je vrhunski gin iz lokalne destilerije, med i mliječne proizvode. Na rubovima šume Marče nalazi se i nekoliko ugostiteljskih objekata vrijednih pažnje poput Seoskog turizma Kezele te Vinarije Voštinić Klasnić gdje možete degustirati autohtonu sortu vina škrlet te gastronomiju karakterističnu za ovaj kraj.


Do sada su u 2024. godini organizirane zimske i proljetne Marčanske šetnje, a još se stignete pridružiti na ljetnim Marčanskim šetnjama koje će održati 25. kolovoza te na jesenskim Marčanskim šetnjama koje su planirane za 29. listopada.


Više informacija o prijavama i Marčanskim šetnjama možete saznati na društvenim mrežama Društva prijatelja prirode Ivanić-Grad.

FOTOGALERIJA
Leaves Shadow