top of page

Edukativne radionice u studenom za djelatnike u ugostiteljstvu

Prijavite se za edukativne radionice za djelatnike u ugostiteljstvu koje će se održati u studenom u Ivanić-Gradu.

Edukativne radionice u studenom za djelatnike u ugostiteljstvu

3. studenoga 2023.

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada u suradnji s tvrtkom Abisal d.o.o. i portalom Gastronaut.hr u studenom 2023. godine organizira edukaciju djelatnika u ugostiteljstvu s ciljem povećanja kvalitete ugostiteljske usluge na području Ivanić-Grada, povezivanja ugostitelja i razmjene pozitivnih gostiteljskih praksi i iskustava. Radionice su besplatne za polaznike, ali je potrebna prethodna prijava putem obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOmpJH7yqCZt_RLWn6SL_jVWUN8dohSzcr9nQMs88hlKbdKg/viewform

Edukacija će se održati dva utorka u studenom (14. i 21.11.2023.) u poslijepodnevnim satima (16-20 sati) u Maloj dvorani Doma kulture u Ivanić-Gradu. Podršku u organizaciji pruža Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad.


Više o radionicama:


Posluživanje – teorija i praksa

prof. Nikolina Marčelja Petrc


Utorak 14.11, 16:00 – 20:00 sati

Mala dvorana Doma kulture, Ivanić-Grad


Teoretski dio:

  • Osnovne smjernice za primjeren izgled poslužnog osoblja.

  • Verbalna komunikacija poslužnog osoblja.

  • Komunikacija poslužnog osoblja s gostima ugostiteljskog objekta.

  • Komunikacija osoblja ugostiteljskog objekta s kolegama i nadređenima (pravila suprimjenjiva na zaposlenike svih odjela).

  • Neverbalna komunikacija poslužnog osoblja – najčešće pogreške i na što treba obratiti pozornost.

  • Umijeće spajanja bontona i stručnih znanja u svim dijelovima poslužnog procesa.

  • Važni poslovi poslužnog osoblja, izuzev samog posluživanja, u kojima možemo prakticirati bonton ili prepoznati pomanjkanje istoga.

  • Informacije iz okoline s kojima svaki član poslužnog osoblja mora biti upoznat.

  • Poslovi i zadaci koje izvršavamo za gosta, na njegovu molbu ili samovoljno.

  • Ponašanje poslužnog osoblja izvan radnog vremena i ugostiteljskog objekta.



Utorak, 21.11., 16:00 – 20:00 sati

Mala dvorana Doma kulture, Ivanić-Grad


Praktični dio:

  • Ophođenje s gostima tijekom svih faza poslužnog procesa:

  • Pripremni radovi;

  • Doček, prihvat i smještaj gosta;

  • Nuđenje sredstava ponude i prodaje;

  • Uzimanje narudžbe, boniranje;

  • Posluživanje;

  • Apserviranje;

  • Naplaćivanje usluge;

  • Ispraćaj gostiju;

  • Završni radovi

  • Ponašanje gostiju

  • Jesu li svi gosti upoznati s restoranskim bontonom;

  • Prikaz pravilnog ponašanja gostiju za stolom i u ostalim dijelovima restorana;

  • Reakcije i rad poslužnog osoblja ukoliko u restoranu poslužujemo gosta koji nema usvojen "Restoranski bonton".


Prijave za radionice zaprimamo do 12.11.2023.

FOTOGALERIJA
Leaves Shadow