top of page

5 najoriginalnijih suvenira iz Ivanića

Putujete u Ivanić? Ovo je 5 najoriginalnijih suvenira iz Ivanića!

5 najoriginalnijih suvenira iz Ivanića

9. srpnja 2024.

5 najoriginalnijih suvenira iz Ivanića


Proizvodi od buče

Svima je već nadaleko poznato da je Ivanić-Grad, grad buče. Osim za vrijeme Bučijade, bučine proizvode možete pronaći u Ivanić-Gradu tijekom cijele godine. Razveselite svoje prijatelje i obitelj pravim bučinim poslasticama poput bučinog ulja ili bučinih koštica.


Škrlet

Ivanić-Grad, kao i cijela Moslavina, prepoznatljiv je po autohtonoj sorti vina škrlet. Škrlet bijeli, poznat i pod nazivima ovnek žuti ili ovnek slatki, autohtona je sorta vina na području Moslavine koja ima punu, zaobljenu, kiselkastu i nježnu sortnu aromu. Vino je bistro, svjetlo žućkaste boje s nijansama zelene, te dobre kakvoće. Za sve ljubitelje vina, savršena uspomena iz Ivanić-Grada bit će upravo domaći škrlet.


Kozmetika Naftalan

Naftalan nije samo poznato lječilišno mjesto već je i proizvođač kozmetičkih proizvoda. Kozmetika od naftalana se po preporuci dermatologa koristi kao pomoć kod raznih dermatoloških stanja kod kojih su se navedeni preparati pokazali učinkovitima. Možete se počastiti Naftalan kremama, Naftalan kremom s ureom, Naftalan uljem, Naftalan šamponom i Naftalan kremgelom, mogu se kupiti u maloprodajnoj jedinici u predvorju Specijalne bolnice Naftalan.


Proizvodi od ljutih papričica

Ako želite iznenaditi prijatelje sa svojim odabirom suvenira iz Ivanić-Grada pravi odabir će biti domaći proizvodi od ljutih papričica. OPG Barišec proizvodi ljute umake od dvadesetak sorti chilli papričica, a uz umake u ponudi možete pronaći i mljevenu ljutu začinsku papriku. To su suveniri rezervirani za one najhrabrije!


Craft gin

Ljubiteljima dobrog gina iz Ivanić-Grada možete donijeti pravi domaći 6.8 London Dry Gin. Ovaj Craft gin dobiven je maceracijom premium etilnog alkohola, borovice i 8 odabranih začina, te njihovom destilacijom. SIX POINT EIGHT DISTILLERY je obiteljska destilerija iz Ivanić-Grada koja ručno puni, etiketira i ispisuje svoje proizvode.


FOTOGALERIJA
Leaves Shadow