top of page

Posavski kukuruzni labirint

Posavski kukuruzni labirint Hrvatica otvoren je za posjetitelje u ljetnim i jesenskim mjesecima.

Posavski kukuruzni labirint

Kontakt i informacije

Kako doći

Automobilom ili biciklom do Lijevog Dubrovačka, 13 km od Ivanić-Grada

Broj telefona

+385 1 28 81 591

E-mail adresa

Inspiriran kukuruznim labirintima Srednje Europe, 2022. godine u Dubrovčaku Lijevom prvi je puta zasađen i predstavljen javnosti posavski kukuruzni labirint “Hrvatica”.


Kao inspiracija za nacrt labirinta poslužio je motiv s posavske narodne nošnje karakteristične za područje u kojem se labirint nalazi.


Smještena tik uz obalu Save, ova jedinstvena sezonska atrakcija od prirodnih materijala osmišljena je s ciljem podrške održivom razvoju turizma u ruralnim područjima.


Posjet kukuruznom labirintu moguć je od početka ljeta pa sve do sredine listopada i vremena sjetve. Za posjetitelje se mogu organizirati radionice, a unutar labirinta nalazi se igra s poučnim tablama.


Osim što u Dubrovčaku Lijevom možete posjetiti ovu jedinstvenu atrakciju, usput iskoristite priliku i riječnom skelom (jednom od rijetkih koja je još uvijek u upotrebi) pređite s jedne obale Save na drugu.


Labirint iz 2023. godine veći je čak tri puta od prošlogodišnjeg. U njemu vas očekuju informativne ploče i igra kroz koju rješavate slučaj pljačke iz 1915. godine.


Posavski kukuruzni labirint 2023. otvoren je za posjetitelje od 18. kolovoza do kraja listopada.


Ulaz u labirint je besplatan. Korištenje labirinta je na vlastitu odgovornost.
FOTOGALERIJA
Leaves Shadow