Za najveseliju subotu u Ivaniću pobrinut će se maske 10. Međunarodnog žabarskog karnevala

2018-08-22T15:57:39+02:005. lipnja, 2018.|

Ivanićgradske ulice u subotu 9. lipnja u ranim večernjim satima zauzet će najljepše i najveselije maske iz Venecije, Verone, Slovenije, Austrije, Crne Gore i Hrvatske. Na rasporedu je 10. Međunarodni žabarski karneval na kojem će se predstaviti više od 400 karnevalista. Prošetat će gradskim trgom od 19 sati, a prije njih na još veselijem, Dječjem karnevalu predstavit će se 300 maskiranih mališana. Za najluđu zabavu u 22 sata, pobrinut će se Mario Petreković i Soulfingersi.

U bogatom programu dnevnih događanja i ove subote je Sajam OPG-ova uz tržnicu, degustacija zaboravljenih jela – bućnice, belih kobasa i vina škrlet, a sve to dakako, uz pjesmu i ples domaćih folkloraša. Točno u podne kreće turistički obilazak grada, a start je kod gradskog sata. U blizini se održava i cjelodnevni Obrtnički sajam koji počinje u 10 sati. Za ručak i predah predlažemo domaće ugostitelje, a na Izletištu Petek brojni su sportsko rekreativni sadržaji i događanja za sve uzraste.

Sve informacije o događanjima dostupne su internetskim stranicama Turističke zajednice Ivanić-Grada, www.tzig.hr i Facebook stranicama Turističke zajednice Ivanić-Grada.

PROGRAM 9. 6. SUBOTA
9.00-13.00
SAJAM OPG-ova, mali trg uz Centar za posjetitelje i tržnicu

10.00-12.00
Stara zaboravljena jela; bućnice, bele kobase, vino škrlet

9.00-17.00
14. OBRTNIČKI SAJAM, Trg V. Nazora

10.00
Otvorenje Obrtničkog sajma (Program: DV Ivanić-Grad, Plesna udruga Magi, SŠ Ivan Švear, ŽVS Ive, TS Danas skupa, Proglas povijesne postrojbe)

12.00
Turistički razgled grada uz kostimiranog vodiča od gradskog sata

13.30
Ručak kod domaćih ugostitelja

18.00
Humanitarni malonogometni turnir “Sportom protiv droge” Izletište Petek

18.00
DJEČJI ŽABARSKI KARNEVAL, Trg V.Nazora

19.00
10. MEĐUNARODNI ŽABARSKI KARNEVAL,Trg V. Nazora

22.00
KONCERT SOULFINGERS I MARIO PETREKOVIĆ, Trg V. Nazora

Do Ivanić-Grada možete doputovati i vlakom HŽ-a. Oni koji se odluče na tu opciju, mogu ostvariti 40 posto popusta, ako kupe povratnu kartu, a pritom do odredišta imaju više od 25 kilometara. Prilikom kupnje prijevozne karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja „SUBOTOM U IVANIĆ!“, a kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na informacijskom pultu Centra za posjetitelje u Ivanić-Gradu! Osim jeftinije karte za vlak, u Centru za posjetitelje čeka vas i poklon vrećica, nagrade za foto natječaj te ponuda jedinstvenih suvenira.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam