Uskoro 4. “Johannesburgfest”, multimedijalni festival glazbe i umjetnosti

2018-08-22T12:42:09+02:0017. kolovoza, 2018.|

Ove godine po četvrti put organizira se multimedijalni festival glazbe i umjetnosti u Ivanić Gradu. Festival je fuzija elektronike, jazza i umjetnosti, a ovogodišnja tema je digitalni input – analogni output.

Festival se održava u petak i subotu 24. i 25. kolovoza 2018. u napuštenom bazenu na SP Zelenjak u Ivanić-Gradu.

Prvi dan festivala obilježit će majstori vinila Ilija Rudman, dr. Smeđi šećer i Bibi koji će uz pucketavi zvuk ploča iz svoje kolekcije predstaviti vrhunski zvuk koji stilski objedinjava disco, funk i boogie 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Drugi dan festivala program počinje ujutro, uz oslikavanje bazena i izložbe raznih umjetnika koje će svojom glazbom popratiti izvođači dR. Izzy i DeAndre te fuzijom Hip Hop, Soul i House glazbe dodatno začiniti atmosferu. Večernji dio programa kreće tvrđim rock zvukom lokalnih izvođača Legs i Quentin, a nakon njih slijedi slovenska poslastica eklektičnih zvukova pod imenom Container Doxa – novoformirani sastav od 5 jazz glazbenika, koji je našao utočište u avangardi i audiovizualnom izričaju. Drugi od tri slovenska izvođača je Litošt, također audio-vizualni trio koji voli psihodelične zvukove, a nakon dva gostovanja iz Slovenije, pozornicu će preuzeti domaći artisti Jan Kinčl i Regis Kattie – Jazz i Deep House duo, koji potječe iz različitih glazbenih i kulturoloških pozadina.
Za zatvarnje festivala zaduženi su Dodo i Some1else, dva izvođača s dvije različite klupske scene. Jedan dobro poznat Zagrebačkoj, drugi Ljubljanskoj. Nastupi svih izvođača bit će popraćeni pozadinskim projekcijama, gdje će se slika i zvuk beskrajno miješati i tako predstavljati osnovnu ideju ovogodišnjeg festivala – digitalni input, analogni autput. Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje branding agencija Size.

Mjesto: Sportski park Zelenjak Ivanić-Grad, Pool
Datum: petak- subota 24.-25. 8. 2018.
Cijena karata: 30/50kn
Organizator 4. Johannesburgfest-a je udruga mladih „VeSelje“ uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada i podršku TZG Ivanić-Grada.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam