Bučijada

Bučijada2019-03-15T07:06:28+00:00

Project Description

Bučijada u Ivanić-Gradu

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu u listopadu kada se održava najveselija i najposjećenija (preko 20.000 posjetitelja) tradicionalna, turističko-gospodarska i gastronomska manifestacij Bučijada. Okosnica manifestacije je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača (od čega je preko 40 izlagača bučinog ulja, 80 OPG-a i 20-tak EOPG-a).

U sklopu Bučijade održavaju se Dani bučinog ulja i stručni skup na temu bučinog ulja. Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park i šetnica postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče, bundeve postavljaju svoje instalacije i skulpture.

Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Buča-vlakom igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program s prikazom narodnih običaja, te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru. Na Bučijadi se proglašavaju najuspješniji, bira se najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand te najljepša instalacija i skulptura od buča. Cooking show na gastro prostoru/pozornici sastoji od radionica čiji su sudionici chefovi koji će pripremati razna jela od buče/bundeve/tikve te proizvoda OPG-a koji sudjeluju na izložbeno-prodajnom sajmu Bučijade.

Tom prilikom iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak „Bučko express koji polazi iz Zagreba. Organizator manifestacije je TZ Ivanić-Grada u suradnji s Gradom i svim javnim ustanovama, društvima, udrugama i ugostiteljima.

Manifestacije u Ivanić-Gradu

Kontakt informacije

Moslavačka 11 Ivanić-Grad, Zagrebačka, Croatia

Telefon: 01 2881 591

Recent Posts

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam