POZIV PROIZVOĐAČIMA I KREATIVCIMA: BUDITE DIO FESTIVALA IGRAČAKA!

2019-04-05T09:53:42+02:005. travnja, 2019.|

Proizvođači i svi koji se bave igračkama i igrama zainteresirani sudjelovati na 6. Festivalu igračaka – 11. i 12. svibnja 2019. u Ivanić Gradu – prijaviti se mogu na mail: udrugatetragon@gmail.com ili @festivaligracaka.

Festival igračaka već šestu godinu zaredom na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom. Osim zabavnog karaktera pod sloganom “Igra nikad ne umara”, cilj Festivala igračaka je i promovirati hrvatske novitete iz svijeta igara i igranja. Zato je Ivanić Grad u festivalskom vikendu mjesto susreta domaćih proizvođača koji se nastoje originalnošću i kreativnošću izboriti za poziciju na zahtjevnom tržištu sa žestokom inozemnom konkurencijom.

Organizatori – udruge Tetragon, Tvornica smijeha i Turistička zajednica Ivanić Grad – ponosni su što je jubilarni 5. Festival igračaka prošle godine u Ivanić Gradu okupio više od 15 tisuća posjetitelja.

Za šesto festivalsko izdanje spremanju bogat program i poneko iznenađenje za djecu i odrasle, koji će kroz dva dana moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, filmskim projekcijama dječje tematike, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama.

Osim kao posjetitelji, građani će se ove godine moći okušati i kao kustosi izložbe starih igračaka pod nazivom “Pokažite svoje stare igračke“, naravno pod uvjetom da posude izložbi neki svoj povijesni primjerak igračke.

“Stare igračke čuvaju sjećanje na trenutke odrastanja i pomažu dublje upoznati nekadašnje običaje i način života“, poručuju iz Udruge Tetragon.

Istodobno, pozivaju sve imaju viška modernih igračaka s kojima se njihova djeca više ne igraju na mogućnost doniranja i/ili razmjene preko Burze igračaka. Na taj način radost igranja poklanjamo onima koji nemaju igračke, a istodobno promoviramo ekologiju jer odbačene vraćamo natrag u upotrebu umjesto da ih odbacimo u smeće.

Da bi dječji festival bio cjelovit treba mu i talent show, poput Prvog pljeska, koji je na programu u subotu (11.5.) i Festivala zborova, koji je na programu u nedjelju (12.5.). Već tradicionalno u stručnom žiriju Festivala zborova sjedi glazbena zvijezda. Ove godine je to talentirana kantautorica Mia Dimšić, koja će za sve posjetitelje upriličiti i mini-koncert.

FI PRIJAVNICA ZA IZLAGAČE 2019

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam