Šuma Marča turistička karta-pješački putovi2021-07-24T10:48:59+02:00
EN

Marča je šuma visokih općekorisnih funkcija, osobito turističko-rekreativne, s obzirom na to da ju posjećuje veliki broj šetača, planinara i biciklista koji nesmetano uživaju u ovoj zelenoj oazi.

Planinarsko društvo – Društvo prijatelja prirode (DPP) Ivanić-Grad

Društvo prijatelja prirode Ivanić-Grad osnovano je s ciljem aktivnog djelovanja u zaštiti okoliša i baštine, promicanju i popularizaciji zdravog načina življenja u skladu s prirodnim okruženjem i ekološkim normama.

Društvo prijatelja prirode skrbi o Planinarskoj kući “Grabersko brdo” koja se nalazi u ulici Grabersko brdo 142 u Graberju Ivanićkom. Kuća ima pristup asfaltnom cestom, priključena je na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu, te ima spavaonicu u djelu potkrovlja, kuhinju, dnevni boravak, kupaonu, vanjski kontejnerski WC i natkrivene terase sa zidanim ložištem za pripremu hrane. Planinarska kuća je otvorena i opskrbljena (hrana i piće) po dogovoru. Noćenja (20 mjesta) su također moguća po dogovoru i planinarskim uvjetima. Kapacitet za sjedenje u unutarnjem prostoru planinarske kuće je 25 mjesta, a za sjedenje u vanjskom natkrivenom dijelu je 80 mjesta. Više o društvu i njegovim aktivnostima na Facebook stranici.

Opće informacije

Karta je dostupna za preuzimanje u formatima GeoTIFF i GeoPDF. GPX tragove ruta i staza možete preuzeti ovdje ili s pomoću QR-kodova na karti i na smjerokazima. Upotrijebite ih s vašom omiljenom aplikacijom za navigaciju. Karta i rute dostupni su besplatno i u aplikaciji Avenza.
Šuma Marča je aktivno lovište s brojnim divljim životinjama, jelenima, divljim svinjama, lisicama, zmijama, pticama, kukcima, itd. Redovite šumarske i lovne aktivnosti odvijaju se u šumi. Za najnovije informacije o pješačkim putovima posjeti http://www.tzig.hr/pjesacki-putovi-marca.

Neke staze u sezoni vegetacije mogu biti manje vidljive i prohodne, a posebno poslije kiša, blatne. Na nekim dijelovima treba prijeći močvarne dijelove. Pripremite se i osigurajte da imate sa sobom potrebnu opremu za šetnju u prirodi.

Ponesite dovoljno vode, osvježenja, repelent za kukce, zaštitu od sunca/kiše, kartu i kameru.

U kasno proljeće i ljeto može biti jako vruće. Za zaštitu od sunca ponesite kapu ili šešir. Obucite stabilnu obuću jer neke staze mogu biti neravne, blatne i mokre. Kad dođete kući pregledajte se radi krpelja.

Molimo poštujte prirodu i držite se pravila o ne ostavljanju tragova:

  • planirajte unaprijed i pripremite se
  • krećite se po stazama
  • ne hodajte po privatnom zemljištu i usjevima
  • ne berite bilje
  • ostavite što ste našli
  • ne uznemiravajte divlje životinje
  • ne palite vatru
  • smeće ponesite sa sobom

HVALA !

Pješačke rute

Ruta polazi od seoskog turizma “Kezele” gdje se na istoku pruža pogled na Moslavačku goru. Vodi vas kroz vinograde do Đurinog brda gdje ulazi u šumu Marča. Staza prolazi po hrptu od brda do brda, a s obje strane se nalaze strmine prema dolinama i pogledi u duboku šumu. Uskoro dolazite do guste mlade šume s lijeve strane koja je pomlađena 2012. Sječa i pomlađivanje šume je dio gospodarenja šumom Marča. Na križanju šumskih putova, nastavljate lijevo do sljedećeg brda. Na Graberskom brdu vrijedi malo skrenuti do vinarije “Voštinić Klasnić” gdje se pruža otvoreni pogled na jug. Ruta nastavlja kroz selo, i uskoro ponovo ulazi u šumu makadamom koji završava na križanju s asfaltnom cestom. Dalje, s lijeve strane se pružaju vinogradi i voćnjaci, a s desne strane šuma, te kroz selo dolazite na sljedeće brdo. Trojičko brdo je u posljednjem dijelu rute i na tom dijelu gdje prolazite kroz brojne male vinograde i kleti, povremeno se otvara pogled na zapad. Ruta završava u seoskom turizmu Klet Kunek “Stari Mlin”. Vikendima ovdje možete uživati u domaćoj kuhinji i odmoriti se u mirnoj dolini ove obiteljske farme.

Ruta započinje od planinarske kuće uzbrdo preko Graberskog brda. S desne strane nalazi se vinarija “Voštinić Klasnić” gdje možete kušati škrlet, najpoznatiju moslavačku autohtonu sortu bijelog vina. Kroz otvorene šumske livade i Deanovečko brdo dolazite do Petice, područja gdje je započela jedna od prvih eksploatacija nafte u Hrvatskoj. Tu se još uvijek nalazi sabirna stanica i prva bušotina. Skrivene u šumi, “kačaljke” još uvijek vade crno zlato. Na križanju su moguće dvije varijante. Varijanta “2a”: ruta se spušta u dolinu desno, a potom prelazi na poljski put lijevo, iz otvorene doline uzbrdo prema glavnom šumskom putu. Varijanta “2b”: ruta se spušta lijevo u dolinu. U dolini možete kratko skrenuti na desno i vidjeti modernizirane bušotine u radu. Lječilište Naftalan ovdje crpi naftalan za liječenje kožnih bolesti. Nastavljate lagano ulijevo i ulazite u šumu stazom uzbrdo. Vidljivost ove staze može biti manja u sezoni vegetacije i može biti blatna poslije kiša. Šumska staza završava na Đurinom brdu gdje izlazi na glavni šumski put. Na glavnom šumskom putu ruta vodi do seoskog turizma “Kezele”. Ovdje možete uživati u domaćoj hrani i vinu s prekrasnim pogledom na Moslavačku goru.

Ruta kreće od planinarske kuće “Grabersko brdo” uzbrdo, prolazi pokraj vinarije “Voštinić Klasnić” i vodi ravno u šumu Marča. U šumi možete vidjeti različite vrste i starost stabala. Bukva, hrast i grab su najčešći, ali nerijetko ćete naići i na divlje trešnje. Najstariji dio šume u blizini lugarnice “Jabuke” star je 150 godina. Dio rute se nalazi na poučnoj stazi Hrvatskih šuma gdje možete saznati više o samoj šumi Marča. Hrbat na kojem je šumski put glavna je vododjelnica šume Marča. Vode s istočne strane slijevaju se u Česmu, a sa zapadne u Lonju. Kod lugarnice “Jabuke” ulazite na šumsku stazu prema selu Stara Marča. Stara Marča je mjesto koje se nalazi u “središtu” Hrvatske, jer je to točka koja je najudaljenija od hrvatskih državnih granica. Najbliže državne granice su 65 km daleko, što je zbog oblika kopna Hrvatske najdalje što se možete nalaziti od najbliže od njih. Ruta završava kod imanja “Stara Marča”, gdje ćete vikendima pronaći osvježenje i zabavu, kao i zasluženi odmor nakon šetnje.

Ruta kreće i završava kod seoskog turizma “Kezele”. Započinje od križanja prema zapadu i vodi vas kroz vinograde u šumu Marča. Uskoro dolazite na Đurino brdo do kuda su vinogradi uzgajani stoljećima. U šumi ruta skreće desno nizbrdo duž hrpta. Duboke uvale (dumače) izrezane vodom izmjenjuju se s blagim brdima. Spuštajući se u dolinu, kratko prije mosta i križanja s drugim šumskim putem, ruta skreće desno i nastavlja šumskom stazom. Kroz svijetlu šumu i pokraj močvare Sudarice staza izlazi na pitoreskno jezero. Posljednji dio rute nastavlja desno, uzbrdo uzduž dijela poučne staze Marča, natrag do seoskog turizma “Kezele”. Uz stazu su info ploče koje opisuju prirodni svijet šume Marča.

Osim glavnih i najatraktivnijih pješačkih ruta označenih i opisanih na karti, pješačiti možete i označenim prilaznim putovima do glavnih ruta. Ti prilazni putovi prolaze kroz naselja asfaltiranim cestama, te daju doživljaj kako su ljudi oblikovali ovaj prostor. Naići ćete na kleti i vinograde, vikendice i kuće građene različitim stilovima. Poseban doživljaj daju male drvene kleti i vinogradi, neke stare i prepuštene zaboravu, a neke obnovljene u tradicionalnom stilu, ali tako da pružaju sav suvremeni komfor.
Seoski turizam Kezele smješten je na brdu u naselju Šumečani, na jugoistočnom rubu šume Marča. Prema jugoistoku se pruža panorama na Moslavačku goru i dolinu Česme. Smješten neposredno uz šumu Marča, već nakon 100-tinjak metara ulazite u brdovite dijelove šume izbrazdane brojnim dumačama (dubokim šumskim jarcima kojima protječe voda).

Kratka ruta: Poučna staza Šuma Marča
Duljina: 2,4 km
Podloga: makadam, šumska staza
Poučnom stazom Marča spustit ćete se u dolinu gdje se nalazi umjetno jezero Sudarice okruženo močvarom. Na informativnim pločama saznat ćete o biljnom i životinjskom svijetu šume, te o suživotu čovjeka i prirode na tom području kroz povijest.

Duga ruta: Kezele – Đurino brdo – Sudarice – Kezele
Duljina: 6,4 km
Podloga, makadam, šumska staza
Ukoliko želite istražiti širi prostor ovog dijela šume, krenite makadamskim putem uz vinograde na sjeverozapad prema Đurinom brdu. Kada prođete brdo s lijeve strane, skrenite desno na prvi šumski makadam. Prije spusta u dolinu skrenite desno po hrptu do jezera Sudarice. Kroz svijetlu šumu uzduž močvare ruta se vraća na makadam u dolini, nastavlja desno i uskoro ponovo ulazi u šumu (uska staza). Vraćate se na jezero i nastavljate stazom lijevo kroz šumu i uskoro se penjete uzbrdo. Zadnji dio rute prati šumsku stazu po hrptu, te završava na cesti prema Kezeleu.

Klet Kunek “Stari mlin” smještena je u mirnoj dolini blizu mjesta Kloštar Ivanić u blizini šume Marča. Okružena je malim vinogradima i voćnjacima, uskim cestama, starim drvenim kletima i vikendicama novije gradnje. Do Kloštar Ivanića, mjesta s bogatom povijesti i nasljeđem, može se doći laganom pješačkom rutom.

Ruta: “Stari mlin” – Kloštar Ivanić – “Stari mlin”
Duljina: 4,0 km
Podloga: asfalt, makadam

Ruta kreće od “Starog mlina” i vodi cestom prema Kloštar Ivaniću. Kratko prije kružnog toka, kratko se uspinje na lijevo i nastavlja ravno uzduž hrpta brijega. Na ovom dijelu rute otvara se prekrasna panorama na Kloštar Ivanić i njegove dvije crkve, sv. Ivana Krstitelja i Blažene Djevice Marije, uz koje se nalaze i samostani. Ruta se nakon toga spušta na glavnu cestu i nastavlja desno prema središtu mjesta. Kloštar Ivanić se po prvi puta spominje 1094. godine kao posjed zagrebačkih biskupa. Crkva Blažene Djevice Marije izgrađena je 1226. godine i jedna je od prvih crkvi posvećenih njoj. Crkva sv. Ivana Krstitelja izgrađena je početkom 16. stoljeća. Toranj te crkve izabran je 1850. za ishodište katastarske izmjere u Hrvatskoj. Pored nje je stara franjevačka ljekarna (iz 1670.) i veliki stari bunar u središtu mjesta. Ruta se po cesti vraća natrag do “Starog mlina”.

Umjesto da se spustite na glavnu cestu po hrptu pokraj Kloštar Ivanića, možete skreneti lijevo na drugi brijeg i spustiti se u malu dolinu i izaći opet na glavnu cestu (4,4 km).

Imanje “Stara Marča” smještena je u podnožju Marčanskih brda i sela Stara Marča. Na sjeveroistoku se nalaze nizine uz rijeku Glogovnicu.

Kratka ruta: “Stara Marča” – Kapele – “Stara Marča”

Duljina: 5,6 km
Podloga: asfalt, šumska staza, makadam
Ruta započinje ispred imanja “Stara Marča” asfaltnom cestom uzbrdo prema šumi. Nakon nekoliko stotina metara skrenite lijevo do kapela i uživajte u pogledu. Ruta nastavlja prema šumi i na vrhu brda skreće desno. Šumska staza vodi pokraj male privatne kuće dalje kroz šumu. Kod izlaza šumskog puta na glavnu makadamsku cestu, skrenite kratko do lugarnice “Jabuke”. Nastavak rute vodi natrag makadamskom cestom do šumskog puta na desnoj strani koji kroz šumu vodi do sela. Nakon staze kroz vinograde dolazite do crkve i starog groblja. Asfaltna cesta vodi nizbrdo do imanja “Stara Marča”.

Duga ruta: “Stara Marča” – Kapele – Malažije – Lugarnica “Jabuke” – Selo – “Stara Marča”

Duljina: 5,6 km
Podloga: asfalt, šumska staza, makadam
Ruta započinje ispred imanja “Stara Marča” asfaltnom cestom uzbrdo prema šumi. Nakon nekoliko stotina metara skrenite lijevo do kapela i uživajte u pogledu. Ruta nastavlja prema šumi i na vrhu brda skreće desno. Šumska staza vodi pokraj male privatne kuće dalje kroz šumu. Kod izlaza šumskog puta na glavnu makadamsku cestu, skrenite kratko do lugarnice “Jabuke”. Nastavak rute vodi natrag makadamskom cestom do šumskog puta na desnoj strani koji kroz šumu vodi do sela. Nakon staze kroz vinograde dolazite do crkve i starog groblja. Asfaltna cesta vodi nizbrdo do imanja “Stara Marča”.

Vinarija “Voštinić Klasnić” se nalazi na južnim obroncima šume Marča s prekrasnim pogledom na jug. U blizini vinarije nalazi se ulaz u središte šume Marča.

Ruta: Grabersko brdo – Deanovečko brdo – Petica – Đurino brdo – Križni hrast – Grabersko brdo
Duljina: 6,3 km
Podloga: makadam, šumska staza, asfalt
Ruta kreće od rampe na šumskoj cesti u Graberskom brdu, gdje možete sa strane parkirati auto (nije uređeni parking). Ruta ide desno preko otvorenih livada s lijepim vizurama. Staza izlazi na cestu u Deanovečkom brdu na lijevo. Na sljedećem križanju na lijevo dolazite na brdo Petica gdje je nafta pronađena 1898. i dan danas daje naftalan za dermatološku kliniku Naftalan. Makadam na lijevo se spušta u dolinu. U dolini ruta ide makadamom lijevo i uskoro ulazi stazom u šumu na desno, te vodi uzbrdo na Đurino brdo. Staza prolazi pokraj nekoliko kuća i izlazi na glavnu šumsku cestu, gdje nastavlja lijevo. Na sljedeća tri križanja držite lijevu stranu i šumskim makadamom se vratite natrag na Grabersko brdo.

“Ladanj kod strica” nalazi se na jugozapadu šume Marča u selu Sobočani, okružen blagim brijegovima i malim farmama.

Kratka ruta: “Ladanj” – Kod sv. Duha – “Ladanj”
Duljina: 2,5 km
Podloga: asfalt, poljski put, makadam
Ruta kreće od “Ladnja kod strica” i vodi niz glavnu cestu. Malo iza crkve skreće na poljski put gdje se spušta kroz pitoresknu dolinu. U dolini, kod dva mala jezera skreće lijevo i vodi uzbrdo kroz otvorena polja s lijepim pogledom na okolno područje. Nastavlja uzbrdo sve do polazišta. Druga mogućnost je nakon crkve skrenuti u drugu ulicu lijevo i spustiti se u dolinu cestom (2,7 km).

Duga ruta: Sobočani – Belauša – Stankovac – Grabersko brdo – Sobočani
Duljina: 6,1 km
Podloga: asfalt, šumska staza, makadam
Ruta kreće iz središta Sobočana i iza autobusne stanice vodi desno malom ulicom nizbrdo sve do naftne bušotine gdje nastavlja prema dolini šumskom stazom. U dolini, neposredno iza mosta, skreće lijevo i prolazi između šume i polja. Uskoro se penje desno do asfaltne ceste u Stankovcu i dalje nastavlja prema Graberskom brdu. Na vrhu Graberskog brda, pored male kapelice, ruta vodi lijevo, a zatim odmah lagano desno na malu seosku ulicu s nekoliko kuća. Nakon zadnje kuće, ulica prelazi u šumsku stazu i vodi nizbrdo kroz duboku šumu. U dolini se staza penje ponovo prema makadamskoj cesti. Nastavlja desno makadamskom cestom kroz šumu sve dok ponovo ne izađe na asfaltnu cestu, gdje ruta vodi lijevo prema selu Sobočani i natrag do polazišta.

Ruta: Kružna staza u središtu šume Marča
Duljina: 6,6 km
Podloga: makadam
Poučna staza Hrvatskih šuma pruža interaktivno istraživanje šume. Poučna staza vas vodi kroz srce šume Marča, a jedini objekt uz nju je lugarnica “Jabuke”. Uz put ćete pronaći stupove s QR-kodovima. Ponesite mobitel za čitanje QR-kodova koji će vas odvesti na web stranicu sa zanimljivim informacijama o ovoj šumi.
Gospodarska jedinica “Marča” zauzima oko 2.300 ha šuma i šumskih zemljišta. Ovom gospodarskom jedinicom gospodare Hrvatske šume d.o.o., Uprava šuma Podružnica Zagreb, Šumarija Novoselec. Obična bukva (Fagus sylvatica L.), hrast kitnjak (Quercus petraea (Matt.)Liebl.) i obični grab (Carpinus betulus L.) su najzastupljenije vrste. Evidentirano je još dvadesetak šumskih vrsta stablašica što govori o velikoj bioraznolikosti šuma ovog područja. Grmaste vrste kao što su bazga (Sambucus nigra L.), lijeska (Corylus avellana L.), glog (Cornus sanguinea L.) i mnoge druge pretežno obrastaju rubove šuma. Od divljih životinja najčešće možemo susreti srnu (Capreolus capreolus L.), zeca (Lepus europaeus P.) i divlju svinju (Sus scrofa L.) kao i brojne vrste ptica. Sve biljke i životinje zajedno sa staništem na kojem obitavaju čine skladan šumski ekosustav.
Marča je šuma visokih općekorisnih funkcija, osobito turističko-rekreativne, s obzirom na to da ju posjećuje veliki broj šetača, planinara i biciklista koji nesmetano uživaju u ovoj zelenoj oazi.

Seoska imanja

Web: www.kezele-vino.hr
Adresa: Vinogradska 6, Šumećani, HR-10313 Graberje Ivanićko
Kontakt: info@kezele-vino.hr, +385 1 282 0496, +385 1 288 9900, +385 91 282 0496
Radno vrijeme: svaki dan od 10:00 –22:00


Dobrodošli na mjesto susreta dobrih ljudi, dobre hrane i dobrog vina!
Mjesto na kojem čuvamo seoske starine i recepte naših predaka. Mjesto na kojem uzgajamo domaću hranu koju serviramo na tanjure naših gostiju i prijatelja.

Obitelj Kezele osnovala je seoski turizam na obiteljskoj tradiciji pripreme kotlovine i proizvodnje vina. Na imanju su za posjetitelje uređene drvene kućice stare oko 100 godina, u kojima se uživaju jela iz domaće kuhinje i vina iz vlastitog podruma. Doživljaj pravog seoskog gospodarstva zaokružuje prekrasan pogled na vinograde, štala s domaćim životinjama i etnografska zbirka s čudesnim starinama.

Na ovom imanju svaki putnik dobronamjernik će naći nešto za sebe. Ljubitelji vina posjetit će podrum i upoznati autohtonu moslavačku sortu škrlet, djeca će se zaljubiti u igralište i konje pasmine hrvatski posavac, a rekreativci će prošetati ili biciklirati kroz šumu do jezera.

Web: www.starimlin-klet.com.hr
Adresa: VIII. Vinogradski odvojak 3, HR-10312 Kloštar Ivanić
Kontakt: klet-starimlin@gmail.com, +385 99 845 1764, +385 91 2882 108, +385 91 573 7060
Radno vrijeme: PET, SUB 10:00 – 23:00, NED 10:00 – 21:00, UTO, SRI, ČET po dogovoru.


Osjetite čaroliju moslavačkog kraja u pitomom okruženju vinograda i blagih brežuljaka.
U samom srcu Moslavine, daleko od gradske vreve, pronađite oazu domaće kuhinje i mirno utočište od svakodnevne kolotečine. Tu su restoran i sala, kuće i bungalovi za smještaj gostiju, te staja sa životinjama i mlin koji je zapravo ‘izložbeni primjerak’, kako bi se gostima dočaralo neko prošlo vrijeme.
Svaki kutak oživljen je dahom starine mnogobrojnim predmetima izrađenim vrijednim rukama predaka. I mirisi su nenadmašni – pravi domaći što dolaze iz lonca, ražnja, kotla, pećnice, vinograda ili obližnje šume. Mijenjaju se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godišnjeg doba u godišnje doba – sve po prirodnom redu i zakonima – što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozrije u prirodi – to popunjava jelovnik. Kada se želite posebno razveseliti s obitelji i prijateljima, daleko od svakodnevnih briga, priredit ćemo vam pravu zabavu i uživanje u našim moslavačkim jelima, vinima i likerima.

Web: www.petek.hr
Adresa: Đure Žugaja 10, Stara Marča, HR-10312 Kloštar Ivanić
Kontakt: +385 99 267 4385
Radno vrijeme: SUB, NED 10:00 – 19:00


Prekrasno imanje na kraju sela, tik uz šumu Marča, pružit će vam pravi užitak i odmor.
Samo 45 minuta vožnje od Zagreba i 15 minuta od Izletišta Petek dolazite u raj na zemlji – Staru Marču. Idealno mjesto za vjenčanja na otvorenom, proslave i team building aktivnosti. Uz ponudu ukusne hrane i pića, za pravu avanturu tu se nalazi paintball teren izgrađen od prirodnih materijala.
Stara Marča ima iznimno bogatu povijest. Početkom 14. st., dominikanci ovdje imaju svoj samostan. Prvi marčanski grkokatolički biskup Simeon Vratanja, 1611. godine u Rimu potpisuje bulu o ustanovljenju grkokatolika na hrvatskim prostorima i šire, sa sjedištem u Marči. Iz Marče su grkokatolici protjerani 1735. godine. Marija Terezija 1755. godine prepušta Marču redovnicima Pijaristima. Srpska pravoslavna crkva 1925. godine gradi kapelu u Marči, koja je tamo i danas. Grkokatolici, predvođeni biskupom Nikolom Kekićem, 2012. godine podižu kapelu sv. Mihaela Arkanđela.

Web: www.vk.hr
Adresa: Grabersko brdo 226, HR-10313 Graberje Ivanićko
Kontakt: info@vk.hr, +385 98 822 095
Prodaja vina: PON–SUB 9:00 – 17:00. Kušanje vina i događaji: po dogovoru.


Miris, okus, slika ili zvuk. Trenutak inspiracije ili osjećaj za pamćenje. Naše vino samo je ekspresija prirode, poanta je stvaranje.
Nalazimo se na brdu iznad Ivanić-Grada. Na mjestu gdje je nekad bila stara klet danas imamo moderno uređenu vinariju okruženu vinogradima i voćnjacima, koja predstavlja spoj autentičnog i suvremenog.
Od zaboravljene autohtone sorte do vrhunskog vina svjetskog potencijala. Naša vina inspirirana su prirodom, cvjetnim mirisima, voćnim okusima i jutarnjim suncem iznad vinograda. U vinariji često organiziramo društvene evente, izložbe, glazbene događaje i razne kreativne radionice.
Vinarija nas hrani malim stvarima i svježim idejama, a moderno opremljeni podrumi omogućavaju nam da eksperimentiramo, rušimo predrasude i pomičemo granice tradicionalnog vinarstva.
Vinarstvom se bavimo od 1936. godine kada je pradjed ovdje posadio prve trsove škrleta. Danas se taj vinograd prostire na 3,5 hektara površine.

Web: www.ladanjkodstrica.hr
Adresa: Vinogradska ul. 12, Sobočani, HR-10312 Kloštar Ivanić
Kontakt: sanja.ladanjkodstrica@gmail.com, +385 98 2045 22 (Sanja).
Radno vrijeme: po dogovoru.


“Ladanj kod strica” vam sa zadovoljstvom može ponuditi raznoliku ponudu domaćih autohtonih jela i pića.
Kod nas možete uživati u netaknutoj prirodi, opustiti se od svakodnevnog stresa i odmoriti u mirnoj atmosferi našeg domaćeg kraja. Za vas organiziramo obiteljske i poslovne proslave, vjenčanja, poslovne ručkove, domjenke, krstitke, proslave rođendana, krizme, prve pričesti, tradicijske fešte… Osim uživanja u hrani i piću možete prošetati našim imanjem ili se pak odmoriti uz cvrkut ptica u našoj šumi.
Povijest imanja seže u daleku 1887. godinu. Ponosimo se izvornom građevinom iz toga vremena koja je nedavno u cijelosti restaurirana. Kroz cijelo to stoljeće i pol imanje je prošlo kroz različite faze te su se na njemu nalazili različiti objekti; od kuće, štale pa do cijelog obiteljskog gospodarstva. Danas Vam sa ponosom možemo predstaviti ugostiteljski objekt koji je sagrađen s mnoštvom ljubavi i pažnje.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam