Održana 1. Cross-country mountainbike “Tour de Marča”

2021-05-05T15:45:16+02:005. svibnja, 2021.|

U nedjelju 2. svibnja 2021. održana je 1. Cross-country mountainbike utrka “Tour de Marča” na području i oko šume Marča sa startom i ciljem kod šumarske kuće Jabuka.

Nastupilo je 128 natjecatelja iz cijele Hrvatske i Slovenije u tri kategorije. Na stazi po makadamu i zemlji šume Marča vozilo se u dvije kategorije (Epic-individualno i Epic-parovi -47 km), te u jednoj kategoriji (Sport-individualno- 23,6 km ).

“1. Cross-country mountainbike utrka organizirana je po zanimljivom, valovitom šumskom kraju u šumi Marča nedaleko od Ivanić-Grada, kako bismo podijelili svoju strast i svoj omiljeni trening-teren s drugim sportskim prijateljima. Cilj je bio organizirati utrku koja će svake godine okupljati vrhunske profesionalce, amatere i entuzijaste XC MTB sporta. Nakon održane utrke, sudionici su izuzetno zadovoljni terenom, organizacijom i vesele se dolasku sljedeće godine“– rekao nam je poznati sportaš i naš sugrađanin Ivica Kostelić.

Start utrke bio je u 11,00 sati, a na cilj su svi došli do 15,00 sati kada su podijeljene nagrade i medalje najuspješnijima.
Nagrade su podijelili Ivica Kostelić i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj, izrazivši na kraju zadovoljstvo uspješno održanom utrkom i najavom novih utrka po Marči u idućim godinama.
Organizator utrke „Tour de Marča“ je Biciklistički klub Cro MTB Team na inicijativu poznatog sportaša Ivice Kostelića i prijatelja, sportskih entuzijasta Zorana Jelakovića i Edija Dadića, a utrka se odvijala pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, Hrvatskih šuma d.o.o., TZG Ivanić-Grada, Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad i Gradske zajednice sportskih udruga Ivanić-Grada, te brojnih sponzora: HIDRA funkcionalna pića, BiteMe Nutrition, MAYA MAYA, Croatia Simpil Bicikli. Lovačka udruga “Marča” i “Prepelica” ustupili su slobodan prostor šume za vrijeme trajanja utrke, a ST Kezele prostor oko jezera Sudarice.
Stazu je osiguravala Javna vatrogasna postrojba Ivanić-Grad, a startu utrke kod šumarske kuće Jabuka prisustvovali su predstavnici Hrvatskih šuma, gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš, predstavnici gradske turističke zajednice i gradske zajednice športskih udruga koji su zajednički podržali ovaj jedinstveni sportski događaj na našem području.

Rezultate utrke možete pogledati na linku my.raceresult.com/168135.
Više fotografija na linku www.facebook.com/tourdemarca/.
Fotografije u galeriji: Zoran Ožetski

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam