Obilježen Dan grada uz brojna događanja

2019-06-11T09:00:47+02:0010. lipnja, 2019.|

Jedanaesti Međunarodni žabarski karneval održan je u subotu Ivanić-Gradu, a okupio je više od 26 karnevalskih grupa, s preko 500 sudionika iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. U karnevalu je sudjelovalo i 12 dječjih maskiranih skupina s 280 mališana.

Karneval je započeo dječjom povorkom, a potom je Ivanić-Gradom prodefilirala i velika parada. Uslijedio je koncert Jure Stublića & Filma.

Bogat program za posjetitelje počeo je već u jutarnjim satima, kada je svečano otvoren 15. Obrtnički sajam „Tradicija gastronomija turizam“. Sajam je okupio 30-ak izlagača iz cijele Hrvatske, a posjetitelji su, među ostalim, imati priliku nabaviti domaće eko proizvode i kušati tradicijska jela.

Kako je na svečanom otvaranju karnevala izjavio gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, Ivanić-Grad se želi profilirati kao turistička destinacija pa se u kulturne i zabavne sadržaje ulažu znatna financijskih sredstava. „Festival u ovim ljetnim mjesecima izvrsno nadopunjuje našu turističku ponudu. Očekujemo da sa završetkom lječilišta Naftalan dobijemo i bazenske kapacitete, a uz manifestacije kao što su Bučijada, Škrletovo i Festival igračaka, planiramo ga razviti u najveći kontinentalni karneval u Hrvatskoj. Kao što u Zagrebačkoj županiji Samobor postoji kao sinonim za zimski fašnik, namjera je Ivanić-Grada da postane sinonim ljetnog karnevala“, poručio je gradonačelnik.

Podsjetimo, Međunarodni žabarski kontinentalni karneval prvi je kontinentalni karneval koji je pokrenula Fašnička udruga „Žaba“ iz Ivanić-Grada, uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice.
Uz nekoliko stotina sudionika povorke iz više zemalja, karneval redovito privlači i velik broj posjetitelja iz Hrvatske.

Karneval i Obrtnički sajam održavaju se u okviru obilježavanja Dana Grada Ivanić-Grada. Ujedno su dio manifestacije pod nazivom “Vikendom u Ivanić ”, koja se u tom gradu održava svaki vikend, tijekom cijelog svibnja i lipnja, a posjetiteljima nudi brojna zanimljiva kulturna, sportska i zabavna događanja.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam