top of page

Održana edukacija "Serviraj održivost za zelenu budućnost"

Upravljanje otpadom od hrane u ugostiteljstvu i instituacionalnim kuhinjama

Održana edukacija "Serviraj održivost za zelenu budućnost"

10. studenoga 2025.

Danas je u prostorijama Veleučilišta Ivanić-Grad održana edukacija pod nazivom "Serviraj održivost za zelenu budućnost" na kojoj se govorilo o upravljanju otpadom od hrane u ugostiteljstvu i institucionalnim kuhinjama.


Cilj ove edukacije je bio unaprijediti procese upravljanja biootpadom u ugostiteljskim objektima i vrtićima, školama, učeničkim domovima u periodu 2026.-2027. na području Ivanić-Grada, Kloštra Ivanića i Križa.


Nakon pozdravnog govora Sanje Radošević, direktorice Ivakopa, predavanja su održali:


Marija Batinić Sermek, voditeljica službe za kvalitetu hrane i informiranje o hrani iz Ministarstva poljoprivrede, koja je predstavila Vodič za smanjenje otpada od hrane u ugostiteljstvu i instituacionalnim kuhinjama,


Marko List, stručnjak za biootpad iz tvrtke Consultare, koji je ponudio tehnološka rješenja i mogućnosti za jednostavnu i održivu obradu biootpada,


a nekoliko riječi o održivom upravljanju destinacijom otkrila je direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada, Ana Gašparović te u konačnici završnu misao podijelila i Sanja Mahovlić Vučinić, direktorica Razvojne agencije Ivanić-Grada.


Događaj su zajedno organizirali:

Turistička zajednica Ivanić-Grada

Komunalno društvo Ivakop

IGRA - Razvojna agencija Ivanić-Grada



Foto: Luka Klun

FOTOGALERIJA
Leaves Shadow
bottom of page