
10. studenoga 2025.
Danas je u prostorijama Veleučilišta Ivanić-Grad održana edukacija pod nazivom "Serviraj održivost za zelenu budućnost" na kojoj se govorilo o upravljanju otpadom od hrane u ugostiteljstvu i institucionalnim kuhinjama.
Cilj ove edukacije je bio unaprijediti procese upravljanja biootpadom u ugostiteljskim objektima i vrtićima, školama, učeničkim domovima u periodu 2026.-2027. na području Ivanić-Grada, Kloštra Ivanića i Križa.
Nakon pozdravnog govora Sanje Radošević, direktorice Ivakopa, predavanja su održali:
Marija Batinić Sermek, voditeljica službe za kvalitetu hrane i informiranje o hrani iz Ministarstva poljoprivrede, koja je predstavila Vodič za smanjenje otpada od hrane u ugostiteljstvu i instituacionalnim kuhinjama,
Marko List, stručnjak za biootpad iz tvrtke Consultare, koji je ponudio tehnološka rješenja i mogućnosti za jednostavnu i održivu obradu biootpada,
a nekoliko riječi o održivom upravljanju destinacijom otkrila je direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada, Ana Gašparović te u konačnici završnu misao podijelila i Sanja Mahovlić Vučinić, direktorica Razvojne agencije Ivanić-Grada.
Događaj su zajedno organizirali:
Turistička zajednica Ivanić-Grada
Komunalno društvo Ivakop
IGRA - Razvojna agencija Ivanić-Grada
Foto: Luka Klun
FOTOGALERIJA








