MEĐUNARODNI KARNEVAL U IVANIĆ-GRADU OKUPIT ĆE VIŠE OD 500 SUDIONIKA IZ NEKOLIKO ZEMALJA

2019-05-30T15:07:53+02:0030. svibnja, 2019.|

Jedanaesti Međunarodni žabarski karneval održat će se u Ivanić-Gradu u subotu, 8. lipnja, a okupit će više od 20 karnevalskih grupa, s preko 500 sudionika iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. U karnevalu će sudjelovati i 14 dječjih maskiranih skupina s lokalnog područja.

Karneval će započeti dječjom povorkom koja će Ivanić-Gradom prodefilirati s početkom u 17:00 sati, dok velika povorka kreće u 19:00 sati. Uslijedit će koncert Jure Stublića & Filma, koji će se održati na Trgu Vladimira Nazora, s početkom u 21:00 sat.

Uvod u glavna događanja počinje već u jutarnjim satima. U 10:00 sati tako će na Trgu Vladimira Nazora biti svečano otvoren 15. Obrtnički sajam „Tradicija gastronomija turizam“, koji će potrajati cijeli dan. Okupit će više od 40 izlagača iz cijele Hrvatske, a posjetitelji će, među ostalim, imati priliku nabaviti domaće eko proizvode i kušati tradicijska jela.

Podsjetimo, Međunarodni žabarski kontinentalni karneval prvi je kontinentalni karneval koji je pokrenula Fašnička udruga „Žaba“ iz Ivanić-Grada, uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice.
Uz nekoliko stotina sudionika povorke iz više zemalja, karneval redovito privlači i velik broj posjetitelja iz Hrvatske.

Karneval i Obrtnički sajam dio su manifestacije pod nazivom “Vikendom u Ivanić ”, koja se u tom gradu održava svaki vikend, tijekom cijelog svibnja i lipnja, a posjetiteljima nudi brojna zanimljiva kulturna, sportska i zabavna događanja.

U petak, 7. lipnja, s početkom u 21:00 sat, na Trgu Vladimira Nazora tako će nastupiti klapa Rišpet, dok će u nedjelju, 9. lipnja, održati 17. biciklijada „Turističkim putovima – biciklom do zdravlja“. Biciklijada počinje u 9:30 sati, a u 11:00 sati na programu je i 7. Foto safari DPP-a „Čudesna šuma Žutica“. Također, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u 20:00 sati održat će se koncert VA Milke Trnine i gostiju „Gradu na dar“.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam