Karta pješačkih putova šume Marča

2021-06-28T13:26:56+02:0028. lipnja, 2021.|

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada kao nositelj projekta s partnerima Gradom Ivanić-Gradom, Hrvatskim šumama d.o.o. te u suradnji s članovima udruge Društvo prijatelja prirode (DPP) obilježila je 2020. pješačke putove šumom Marča i okolna područja te je iste godine postavljeno više od 90 crvenih putokaznih oznaka i označeno 40-tak km pješačkih staza.

Kako bi se dobio pregled područja obilježenih  pješačkih putova u 2021. izrađena je karta pješačkih putova šume Marča s  tematskim  rutama različitih duljina, težina i tematskih interesa na postojećoj obilježenoj  mreži pješačkih putova šumom Marča.

Za realizaciju ovog projekta angažirani su izvođači i autori dr.sc. Dražen Tutić i dr.sc. Ulrike Kellerman s našeg područja koji su osobnim pješačenjem upoznati s terenom i pješačkim putovima te svim zanimljivostima i sadržajima područja.

Izrađena je i tiskana turistička karta šume Marča – pješački putovi te je postavljeno 8 informativnih ploča s kartom na području Ivanić-Grada i Kloštar Ivanića. Sve informacije o karti i rutama postavljene su na https://www.tzig.hr/pjesacki-putovi/, postavljeni su i QR kodovi na karti i info pločama koji se mogu skinuti s aplikacijama na mobilne uređaje.

Članovi Društva prijatelja prirode Ana Hiršl Barišec, Ljiljana Oršulić i Emil Trčak položili su za vodiče pješačkih tura te su prije prvog pješačkog pohoda i obilaska rute br. 2 “Naftana groznica” potpisali Sporazum o daljnjoj suradnji s TZG IG.

Dana, 26.06.2021. nakon predstavljanja turističke karte šume Marča – pješački putovi i potpisivanja Sporazuma o suradnji, krenuo je prvi pješački pohod šumom Marča rutom br. 2 nazvanom  “Naftana groznica”.

Ruta je započela u 9,00 sati kod Planinarske kuće DPP-a, preko Graberskog brda uz Vinariju Voštinić Klasnić kroz otvorene šumske livade i Deanovečko brdo do Petice. Šumska staza završava na Đurinom brdu gdje izlazi na glavni šumski put koji vodi do Seoskog turizma ”Kezele” i poučne staze šume Marča. Poučnom stazom šume Marča  spustili smo se u dolinu gdje se nalazi
jezero Sudarice okruženo močvarom. Povratak u planinarsku kuću nakon prijeđenih 15-tak kilometara bio je u 15,00 sati preko jezera Sudarice i Tremčevog brijega.

Informacije o karti i rutama postavljene su na https://www.tzig.hr/pjesacki-putovi/. Tiskane karte mogu se preuzeti u Turističkoj zajednici Grada Ivanić-Grada i u Centru za posjetitelje/Suvenirnici.

 

 

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam