JAVNI POZIV predstavnicima škola, vrtića, udruga za prijavu sudjelovanja na 6. Festivalu igračaka i  2. Dječjem karnevalu u Ivanić-Gradu

2019-03-27T14:54:10+01:0027. ožujka, 2019.|

Turistička zajednica Ivanić-Grada, udruge Tetragon i Tvornica smijeha te Fašnička udruga Žaba i ove godine – pod pokroviteljstvom Ivanić-Grada – organiziraju 6. Festival igračaka i 2. Dječji karneval u sklopu 11. Međunarodnog žabarskog karnevala.

  1. Festival igračaka koji će se održati 11. i 12. svibnja u Sportskom parku Zelenjak bit će u znaku maski i karnevala. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da do 20. travnja 2019. prijave ekipe svojih škola, vrtića i udruga na festivalske radionice izrade karnevalskog vozila – maske. Prijavljenu ekipu čini 5 djece i voditelj učitelj/odgajatelj. Organizator osigurava prostor i materijal za izradu vozila (drvene palete, kotače, boje, platno žutica, drvene letve, šperploče, konop/špagu, ljepilo…), a ostali materijal i ručni alat za izradu vozila ekipe osiguravaju same. Izrađeno vozilo možete povesti sa sobom ili ostaviti na čuvanju u Ivanić-Gradu do sudjelovanja na 2. Dječjem karnevalu. Vozilo-maska izrađeno na Festivalu igračaka ide ispred kostimirane skupine na Dječjem karnevalu.
  2. Dječji karneval će se održati 8. lipnja u sklopu 11. Međunarodnog žabarskog karnevala na kojem sudjeluje preko 600 karnevalista iz šest zemalja. Kostimirane skupine škola, vrtića i udruga potrebno je prijaviti za nastup do 1. svibnja 2019. U skupini treba biti najmanje desetero djece jednako obučene u tematske kostime: primjerice, cvijeće, grožđe, leptiri, pčele, žabe, rode, dabrići, licitarska srca, svemirci….

 

Okupljanje Dječje karnevalske povorke započinje u popodnevnim satima na parkirališu SP Zelenjak. Zatim povorka kreće Ulicom kralja Tomislava do Trga V. Nazora gdje će se održati nastup kostimiranih skupina. U maksimalnom trajanju do 3 minute svaka skupina će

plesom, pjesmom i na drugi scenski način obrazložiti temu svojih kostima. Stručni žiri će odabrati tri najbolje grupne maske i prigodno ih nagraditi. Sve kostimirane ekipe dobit će slatku okrjepu i Zahvalnice za sudjelovanje na 2. Dječjem žabarskom karnevalu.

Važna napomena:

Svi zainteresirani mogu sudjelovati i predstaviti svoje kreacije na obje naše manifestacije za djecu: Festivalu igračaka i Dječjem karnevalu. Prijaviti se tako možete na Festival igračaka gdje ćete izraditi vozilo-masku i s njim doći na Dječji karneval. No, prijavite se možete i za sudjelovanje na samo jednoj manifestaciji.

U nastavku se nalaze prijavni obrasci za 6. Festival igračaka i 2. Dječji karneval u Ivanić-Gradu.

Prijavnica Ivanić Grad_DJEČJI KARNEVAL 2019

Prijavnica Ivanić-Grad_Festival igračaka 2019

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam