IVANIĆ-GRADOM ZAVLADALE MAŠKARE

2020-02-17T14:01:51+01:0017. veljače, 2020.|

16. veljače 2020. godine u Ivanić-Grad je održan 19. Međužupanijski fašnik umirovljenika i građana u organizaciji Udruge umirovljenika i građana „Treća dob“ Ivanić-Grad uz pokroviteljstvo grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice grada Ivanić-Grada. Preko 300 zamaskiranih sudionika iz raznih dijelova Hrvatske prodefiliralo je gradom u povorci gdje su u samom centru održali prigodni program.

Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović je nakon uvjeravanja da će dobro voditi grad i brinuti o građanima,  predao ključeve Grada u ruke Princa i Princeze Fašnika.  Oni su obećali  da će odmah prionuti poslu na dobrobit svih. Tako će slijedećih fašničkih dana Ivanić-Gradom vladati maske, ples,  pjesma uz špelancije i zabavu.

Izabrane su i nagrađene najbolje maskirane grupe:

  1. Puhački orkestar KUD-a Preporod, Dugo Selo
  2. Udruga umirovljenika grada Crikvenice i općine Vinodolske
  3. Udruga umirovljenika Bakra

Posebnu nagradu dobio je Nikola Dabac, zaljubljenik u maškare i maskiranje za kostim kardinala s kojim je osvojio i brojne nagrade diljem Hrvatske proteklih godina.

 

Djeca DV Ivanić-Grad vratit će ključeve grada gradonačelniku Javoru Bojanu Lešu na sam dan Fašnika u utorak, 25. veljače u 10,15 sati na malom trgu ispred Centra za posjetitelje.

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam