Dođite na 17. Bučijadu i 7. Festival igračaka u Ivanić-Grad i uživajte uz bogat program

2021-09-28T08:20:29+02:0028. rujna, 2021.|

Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu!
Početak listopada pravo je vrijeme za posjet Ivanić-Gradu i izložbeno-prodajnom sajmu Bučijada.
Sedamnaesto izdanje najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije u Hrvatskoj ove se godine održava 2. i 3. listopada 2021.
U organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada sa suorganizatorima i uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice, te sponzora: INA d.d., Hrvatske šume d.o.o. i Zagrebačka banka u Ivanić-Gradu će se održati 17. Bučijada i 7. Festival igračaka.

Na ovogodišnjem prodajnom sajmu sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatske, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
koja će ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada na više lokacija. I ove godine ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima.
Na gradskom trgu će uz pivo od buče i autohtono vino škrlet biti gastro zalogaja i bučnice.
Svečano otvorenje 17. Bučijade održat će se 2. listopada (subota) 2021. godine u 11,00 sati na pozornici na Trgu V. Nazora u Ivanić-Gradu, kojem će uz gradonačelnika Javora Bojana Leša nazočiti brojni uzvanici.
Nakon svečanog otvaranja, u 11,30 sati službeno će svoja vrata otvoriti „Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ udruge proizvođača bučnog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se preša hladno prešano bučino ulje.

U subotu u 12,00 sati je otvorenje 7. Festivala igračaka u SP Zelenjak i uz SB Naftalan, gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava i sajma igračaka do Prvog pljeska.
U nedjelju u 10,30 sati dolazi i kuma 17. Bučijade Anita Kajtazi Roth.
Gradske ustanove i udruge pripremile su brojne izložbe, pa se u prostoru POU može pogledati izložba „150 godina Ivanić-Grada“, u Muzeju Ivanić-Grada „Kultura i povijest Ivanić-Grada“, a uz Vatrogasni dom Ivanić-Grad izložbe gljiva i malih životinja.
Organizirano je i nekoliko tematskih turističkih šetnji s polaskom od Centra za posjetitelje uz tržnicu.

Zabavni dio programa zagarantiran je kroz cijeli dan, a posebno s večernjim koncertima Petra Graše, Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak. Gradom će šetati KUD-ovi u tradicionalnim moslavačkim i posavskim nošnjama,
a u Parku hrvatskih branitelja će biti uređeno malo Buča-selo uz atraktivne dekoracije od buča, po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva.
Manifestacija se održava uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

Link za program 17. Bučijade https://www.tzig.hr/program_17bucijada/
Link za najavni video spot 17. Bučijade https://www.tzig.hr/video-spot-17-bucijade-u-u-ivanic-gradu/

POZIVNICA
na 17. Bučijadu u Ivanić-Grad 2. i 3. listopada 2021.
Dođi, Okusi, Osjeti, Vidi!

Postani dio najveće manifestacije ove jeseni.
Dođi na 17. Bučijadu u Ivanić-Grad ovog vikenda – 2. i 3. listopada.
Okusi, osjeti, vidi i sudjeluj u brojnim događanjima za cijelu obitelj: sajam buča, bučinog ulja i ostalih proizvoda, koncerti, turističke šetnje, izložbe, a za najmlađe edukativno-zabavne igraonice, radionice i predstave na 7. Festivalu igračaka.
Okusi jela od buča, pivo od buče i vino škrlet!
Dođi na koncert Petra Graše u subotu, a u nedjelju Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak te na druženje s Kumom Bučijade Anitom Kajtazi Roth.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam