Biciklistička karta Ivanić-Grada i okolice

2022-04-29T09:31:30+02:0022. travnja, 2022.|

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada u suradnji sa Ivanom Ćirovićem, Mariom Biršićem, Dariom Dovranićem, Ulrike Kellermann i Draženom Tutićem osmislila je biciklističku kartu kojom je uspostavljena mreža biciklističkih ruta, te se ovim projektom jača lokalni rekreacijski turizam na području Ivanić-Grada.

Biciklističke karte usmjeravaju posjetitelje, bicikliste koji prolaze kroz naše područje do mjesta i zanimljivih sadržaja područja poput vinarija, seoskih imanja i sl.

Karta sadrži informacije: reljefa, hidrografije, pokrova i upotrebe zemljišta, prometa, zgrada, objekata od interesa (vinarije, seoski turizam kafići, restorani, trgovine, prodaja lokalnih proizvoda, usluge, posebne znamenitosti, sport i rekreaciju…), imena (naselja, rijeka, prometnica, objekata…) i 6 biciklističkih ruta (Glogovnička ruta, Marčanska ruta, Česmanska ruta, Lonjska ruta, Savska ruta i ruta po Žutici.

Svaka od dionica biciklističkih ruta izmjerena je GPS-om i GPX-trag od trenutnog položaja do odredišta moguće je preuzeti QR-kodovima na stupovima s oznakama odredišta.

Mjerilo karte je 1:30 000 prikazuje područje od Martinske Vesi na jugu do Donjeg Marinkovca na sjeveru, te od Trebovca na zapadu do Bosiljeva na istoku. Uz manju kartu koja je za osobnu upotrebu izrađena je uvećana karta  za već postojeće panoe. Karta je dostupna i za preuzimanje u PDF-u sa web stranica TZIG-a, te ju je moguće prikazati i pomoću servisa za navigaciju Avenza. Sve informacije na karti napisane su dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam