Aktivni odmor

Aktivni odmor2022-04-20T10:59:18+02:00

Pješački putovi Marča

Marča je šuma visokih općekorisnih funkcija osobito turističko-rekreativne, s obzirom na to da ju posjećuje veliki broj šetača, planinara i biciklista koji nesmetano uživaju u ovoj zelenoj oazi.

PJEŠAČKI PUTOVI ŠUME MARČA

Bazeni i sportsko rekreacijski sadržaji SB Naftlan

Novi kompleks unutarnjih i vanjskih bazena, teretana, fitness centar s rekreativnim sadržajima smješteni su na 6 000 m2, neposredno uz SB Naftalan koja u ponudi ima wellness i spa sadržaje te naftalanoterapiju. Za kupanje i rekreaciju na raspolaganju su tri unutarnja bazena i jedan vanjski: plivački – dužine 25 m i dubine 1,60 m i temperature od 28 ˚C, rekreativni – dubine 1,45 m i temperature 30 ˚C, hidromasažni – dubine 1,25 m i temperature 32 ˚C.

SB Naftalan
Omladinska 23 a, 10310 Ivanić-Grad
E-mail: bazeni@naftalan.hr, Tel:+385 1 2834 533
www.naftalan.hr

CJENIK BAZENA

Zdrastveni turizam u Naftalanu

Otkrićem naftalana i termomineralne vode u Ivanić-Gradu, 1989. godine otvoreno je lječilište Specijalna bolnica Naftalan, uz bolnicu u Azerbajdžanu jedina takve vrste u svijetu. Naftalanska terapija koristi se u liječenju kožnih, upalnih reumatskih bolesti, te bolesti zglobova i kralježnice, ali i u liječenju opeklina i rehabilitaciji nakon operativnih zahvata. Razvili su vlastite proizvode od naftalana; kremu, ulje i šampon. Nalazi se u centru grada, pored šetnice i Sportskog parka Zelenjak i njihovih novootvorenih sportsko-rekreativnih bazena, teretane i fitness prostora s wellness programima.
Zatim neka bude Ažurirana ADRESA, KONTAKTI I CIJENIK BAZENA
Naftalan, specijalna bolnica za rehabilitaciju
Omladinska 23 a,
10310 Ivanić-Grad

REKREACIJA (BAZEN I TERETANA)
Radno vrijeme bazena: 7.00-21.00
Radno vrijeme teretane: 7.00-22.00
E-mail bazena: bazeni@naftalan.hr
E-mail teretane: teretana@naftalan.hr
Tel:+385 1 2834 533

Biciklističke staze

Na području Ivanić-Grada i Kloštar Ivanića obilježene su dvije biciklističke rute s 30 cestovnih oznaka, 14 drvenih oznaka u šumi Žutica i Marča te 10-tak biciklističkih karti/tabli Savske i Moslavačke rute.

SAVSKA/PLAVA RUTA:
– mtb bicikl – dužina rute: 41,3 km-cesta, makadam, poljski put-za rekreativce
Polazište i završetak rute je ispred ureda TZIG u Ivanić-Gradu, prolazi se selima; Posavski Bregi, Topolje, Dubrovčak Lijevi, ravničarskim selima uz rijeku Savu, te makadamom i poljskim putovima kroz šumu Žuticu do Ivanić-Grada.

MOSLAVAČKA/ŽUTA RUTA:
– cestovni ili mtb bicikl- dužina: 37,7 km- cesta- za rekreativce i bolje rekreativce
Polazište rute je ispred ureda TZIG u Ivanić-Gradu, glavnom cestom do Kloštar Ivanića, te vinorodnim i brežuljkastim područjima do Sobočana, Obreške ,Stare Marče, Mostara,Marčana,Sovara, Šumećana i Ivanić-Grada.

MOSLAVAČKA NARANČASTA RUTA:
– mtb bicikl- dužina rute: 25 km- cesta, makadam- za rekreativce, obitelj (lakša ruta)
Kreće se ispred ureda TZIG Ivanić-Grada, glavnom cestom prema Kloštar Ivaniću, prema Sobočanima, Staroj Marči kroz Gornju i Donju Obrešku te kroz šumu,makadamom do Čemernice Lonjske, Predavca i Vinara, te se vraća u Kloštar Ivanić gdje završava ova ruta.

OPŠIRNIJI OPIS RUTA

– mtb bicikl
– dužina rute: 41,3 km
– cesta, makadam, poljski put
– za rekreativce

POLAZIŠNA TOČKA RUTE: Ispred ureda Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, Moslavačka 11, prema SB Naftalan, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi tradicijski čardak, odakle nastavljamo prema Posavskim Bregima. Vožnjom kroz Posavske Brege i Topolje dolazimo do Dubrovčaka Lijevog, rijeke Save i skele (mogućnost vožnje na skeli). Uz lijevu obalu rijeke Save vozimo prema Martinskoj Vesi do mosta. Prelaskom preko mosta cesta bi nas odvela do Siska, ali umjesto toga ovdje skrećemo lijevo prema šumi Žutici. Dolaskom do kanala Lonja-Strug skrećemo lijevo i nastavljamo vožnju po nasipu sljedeća 3,3 km. Put će nas dovesti do balvana preko kojeg treba prijeći, za što će nam trebati malo vještine i spretnosti. Hrabrost prelaženja preko balvana, dok se jednom rukom pridržavate za žicu, a u drugoj nosite bicikl, isplatit će se u trenutku kada se pred nama pojave prekrasni krajolici šume Žutice, poučna staza “Žutica” i lovačka kuća “Pleso”. Nakon nekoliko kilometara vožnje makadamom dolazimo do desnog skretanja za Gmanje i Gospođicu odakle se otvara pogled na prekrasne livade kojima slobodno trčkaraju konji i pasu krave. Vozeći se po šumi Žutici prolazimo pored brojnih naftnih crpki koje su poznate pod nazivom „kačaljke“.
Preko šume Žutice dolazimo do Donjeg Šarampova čija nas glavna cesta dalje vodi u centar Ivanić-Grada, gdje i završava naša SAVSKA/ PLAVA) RUTA.

– cestovni ili mtb bicikl
– dužina: 37,7 km
– cesta
– za rekreativce i bolje rekreativce

POLAZIŠNA TOČKA RUTE: Ispred ureda Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, Moslavačka 11, vožnja glavnom cestom prema Kloštar Ivaniću i prolazak kroz centar Kloštar Ivanića (pored crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkve sv. Ivana Krstitelja i Velikog zdenca). Na kružnom toku krećemo prema Sobočanima prolazeći uz brojne vinograde i obiteljska poljoprivedna gospodarstva. Kod crkvice i groblja Sv. Trojstva skrećemo lijevo prema Obreški i Staroj Marči. Dolazimo do glavne ceste gdje skrećemo desno prema Staroj Marči. U Mostarima pratimo putokaz za Donje i Gornje Lipovčane. Prolazimo kroz Marčane, Sovare i izlazimo na glavnu cestu. Na križanju cesta lijevo vodi prema Čazmi, ali prateći ŽUTU RUTU mi skrećemo desno prema Šumečanima i Seoskom turizmu Kezele (mogućnost posjeta seoskom turističkom imanju). Glavnom cestom povratak do Ivanić-Grada.

– mtb bicikl
– dužina rute: 25 km
– cesta, makadam
– za rekreativce, obitelj (lakša ruta)

POLAZIŠNA TOČKA RUTE: Ispred ureda Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, Moslavačka 11, vožnja glavnom cestom prema Kloštar Ivaniću, prolazak kroz centar Kloštar Ivanića (pored crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkve sv. Ivana Krstitelja i Velikog zdenca). Na kružnom toku idemo prema Sobočanima prolazeći uz brojne vinograde i obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Kod crkvice i groblja Sv. Trojstva skrećemo lijevo prema Obreški i Staroj Marči. Dolazimo do glavne ceste gdje skrećemo desno prema Staroj Marči i Obreški. Dolaskom do križanja skrećemo lijevo i prolazimo kroz mala pitoma sela, Gornju i Donju Obrešku. Na kraju sela ulazimo u šumu i makadamom vozimo do Čemernice Lonjske. Preko Čemernice, Predavca i Vinara vraćamo se u Kloštar Ivanić gdje završava naša NARANČASTA ruta.

BICIKLISTIČKE OZNAKE-TABLE:
Na karti su table iste rute označene brojevima, a crvenim oznakama mjesta gdje su postavljene u prostoru.

Biciklističke staze – preuzimanje

GT BICYCLES, trgovina i servis
Majdekova 45, Ivanić-Grad 10310
E-mail: tihomir5@net.hr
www.gtbicikli.com
tel: 00385 01 2888 574

Biciklističke rute

Istražite Ivanić-Grad i okolicu na biciklu, posjetite 4 rijeke (Sava, Česma, Lonja i Glogovnica) i 2 šume (Marča i Žutica). Na području Ivanić-Grada i okolice osmišljeno je 6 biciklističkih ruta ukupne duljine više od 200 km. Rute pokrivaju cijelo područje Ivanić-Grada i okolice, provest će vas kroz prekrasnu prirodu, te poznatije i one manje poznate zanimljivosti ovog područja…

BICIKLISTIČKE RUTE

Izletište Petek

Sportski tereni, sadržaji za djecu, vrhunska gastronomska ponuda i ugodna atmosfera čini Izletište Petek idealnim mjestom za obiteljski odmor i rekreaciju!
Restoran Garfield u sklopu Izletišta sadrži tri sale, vrtnu terasu, vinski podrum, šank na otvorenom, roštilj i pečenjaru na otvorenom. U sastavu Izletišta i Restorana Garfield je i Vinski podrum. Na restoran se nadovezuje popratni sadržaj Izletišta, te se tik uz vanjski šank prostire dječje igralište bogatog sadržaja koji uključuje vrlo atraktivne quadove za djecu, trampoline i Zip line. Vanjski bazen omiljena je destinaciju mališana, ali i odraslih. U toplim ljetnim danima bazen nudi osvježenje i zabavu za cijelu obitelj. Tu su i brojni sportski sadržaji namijenjeni svim dobnim skupinama kao i teniski, malonogometni i pješčani tereni za odbojku, rukomet, rugby i nogomet. U zimskom periodu u pogonu su tereni u grijanom balonu za nogomet i tenis.

 

Veliki izbor raznih sprava za vježbanje i održavanje kondicije, dostupnost svakim radnim danom. Jednostavno i lako vježbanje po vrlo pristupačnim cijenama čine teretanu pravim izborom za Vas. Vježbajte koliko i kada to Vama odgovara. Osim teretane u ponudi je i mogućnost opuštanja i relaksacije uz medicinsko-rehabilitacijsku masažu.

Izletište Petek
Etanska cesta 2,
Ivanić-Grad
Kontakt: +385 1 2883 070, +385 99 258 4943
izletiste@petek.hr
Više na: www.petek.hr

Seoski turizam Kezele

Na 5000 m2 sportsko-rekreativnog prostora nalaze se tereni za mali nogomet, košarku, badminton, odbojku, graničara, viseća kuglana i stolni tenis. Možete jahati, voziti se fijakerom, iznajmiti bicikl ili jednostavno odšetati u šumu koja je u neposrednoj blizini. Za one avanturističkog duha tu je i teambuilding temeljen na starim igrama: potezanje užeta, skakanje u vrećama, nošenje jaja u žlici, let na metli, timsko kuhanje gulaša, kotlovine… Za djecu su ovdje brojne penjalice i poligoni, seosko dvorište sa životinjama i štala s konjima.

Seoski turizam Kezele
Vinogradska 6, Šumećani, 10313 Graberje Ivanićko
Kontakt: +385 1 28 89 900, +385 1 28 20 496, +385 91 28 20 496
info@kezele-vino.hr
www.kezele-vino.hr

Sportovi u gradu

U okviru Gradske zajednice sportskih udruga Ivanić Grad djeluje 18 sportskih klubova s više od 1000 aktivnih sportaša u svim dobnim kategorijama, a naročita vrijednost je što su gotovo dvije trećine sportaši u selekcijama mlađeg i starijeg podmlatka, kadeta i juniora.

Duga tradicija i zavidni rezultati postignuti su u nogometu, rukometu, biciklizmu, kuglanju, košarci, streljaštvu, kick-boxingu i karateu. Ako ste u Ivanić-Grad, a volite sport i rekreaciju, dobrodošli ste na naše sportske terene, dvoranu Žeravinec i sportski park Zelenjak, gdje se nalaze tereni za nogomet, rukomet, tenis i automatska četverostazna kuglana. U blizini je dvorana Srednje škole Ivan Švear i streljana u Topolju.

Gradska zajednica sportskih udruga
Milke Trnine 14, 10310 IVANIĆ-GRAD
Kontakt: +385 1 2881 087
e-mail: imuzina@inet.hr
https://bit.ly/3FF7K2Thttps://bit.ly/3FF7K2T

Ribolov

UŠR Lonja – osnovana je davne 1956. god. kao športsko ribolovno društvo. Jezera – bajeri nalaze se u neposrednoj blizini Izletišta Petek gdje se može uživati u prirodi, a moguć je i ribolov uz dozvolu UŠR Lonja.

UDRUGA ŠPORTSKIH RIBOLOVACA LONJA
Ribnjaci bb, 10313 Ivanić-Grad
lokacija: https://goo.gl/maps/LNLTpXxvZkPVAVg4A
Kontakt: +385 91 57 80 910, +385 91 50 55 391
Facebook stranica: https://www.facebook.com/usrlonja/

Poučne staze

Poučna staza šume Marča

Poučna staza šume Marča nalazi se u neposrednoj blizini Seoskog turizma Kezele u Šumećanima na prostoru Ivanić-Grada i susjedne Čazme. Staza je duga 2,5 km i može se proći za 40 minuta lagana hoda. Prilagođena je izletnicima, roditeljima s djecom i rekreativcima. Duž staze su postavljene poučne ploče koje kao tematska cjelina daju informacije o drveću, životinjama, kukcima, pticama i gljivama šume Marča, močvarnom jezeru Sudarice, panonskom pijesku, kući jazavaca i nastambi dabrova.

Poučna staza šume Žutica

Šuma Žutica bogata je nalazištima nafte i plina. U njoj možete vidjeti brojne „kačaljke“, a istovremeno i orla štekavca, dabra, umbru (vrstu ribe), kockavicu (zaštićenu vrstu cvijeta), razne vrste gljiva, srne, divlje svinje, jelene, a na pašnjacima uz šumu, konje i krave. Cestom možete proći cijelo područje ekološke mreže šume Žutica, a postavljeni natpisi na poučnoj stazi upoznat će vas s njezinom florom i faunom.

Turistički putevi

Ako ste ljubitelji vina, krenite našim vinskim putevima biciklom, pješke ili automobilom. Uz prethodnu najavu vinarima možete kušati kvalitetna vina našeg kraja, domaće tradicijske nareske i kiflice. Slijedite turističku kartu vinskih puteva, pješačkih i biciklističkih staza Udruge vinara i vinogradara Brenta.

www.udruga-brenta.hr

Manifestacije u Ivanić-Gradu

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam