5. Johannesburg Fest u Ivanić-Gradu

2019-08-22T12:23:54+02:0022. kolovoza, 2019.|

Mjesto: Sportski park Zelenjak Ivanić-Grad, Pool
Datum: 24.8.2019. subota
Vrijeme: od 17,00 sati
ULAZ SLOBODAN

Jubilarno peto izdanje Johannesburg Festa, subota 24. kolovoza 2019. godine, u Ivanić-Gradu će se održati na sada već dobro poznatoj lokaciji napuštenog bazena SP Zelenjaka (Pool).
Organizaciju potpisuje udruga VeSelje uz financijsku podršku grada Ivanić-Grada. Ulaz na festival je ove godine u potpunosti besplatan za sva događanja, a program započinje u 17,00 sati. Koncerti će i ove godine biti popraćeni animacijama i vizualnim sadržajem, a posjetitelji će okrjepu moći pronaći na šanku unutar samog bazena.

Nastupaju:
The Fogsellers
– projekt Mirka Raka, šibenskog glazbenika koji se u bendu uglavnom bavi laptopom i bas-gitarom. Druga dvojica su Saša Đurica na bubnju i gitarist Ivan Ković, dosad poznat po sviranju u grupama Beetan Tone i L’Kok.

Sfumato – „šizo-funk“ instrumentalni trio iz Zagreba djeluje unutar popularnog kolektiva JeboTon. Iza sebe imaju puno svirki u raznim zagrebačkim klubovima poput KSET-a, Vinyla, Vintage Industrial Bara i Medike.
Melita & Lesbian Monkeys- svira mješavinu turbo syntha i glitch šansona koju, vjerujte na riječ, nitko više neće ponoviti. Njihovi tekstovi se kreću od ljutih kritika društva do apstraktne ljubavne poezije.

LeGS – lokalne snage, četveročlani samoprozvani i samoproizvedeni seasick/flipflopgaze bend. Njihov zvuk može se opisati kao hvatanje duha i stvaranje jedinstvenog mix tapea neprežaljenog kraja prošlog tisućljeća

Felver – Široko cijenjen zbog svojeg impresivnog i šarolikog glazbenog izričaja. Na sceni ga smatraju začetnikom hrvatskog klupskog stvaralaštva i vizionarom čiji je talent posebno bio eksponiran krajem devedesetih godina, tijekom čuvenih ‘Stereo Studio’ večeri u zagrebačkoj Tvornici.
Pepi – radijski voditelj, promotor, vinar, vlasnik recordshopa, a prije svega vrlo talentiran DJ. Resident jednog od najboljeg hrvatskog underground kluba „Masters“ još od 1999. godine. Uz Nicka Colgana, Pepi stoji iza hvaljene emisije Adriatic Coasting na Yammat FM-uIzražajan, dirljiv i melankoličan zvuk koji se pripisuje Pepiju ne samo da će pomaknuti vaše tijelo nego i vašu dušu.

Nebuloz – Matijević, Matko, Nebuloz – što god preferirali, rijetko ćete ga nazvati punim imenom. Uz Jakova Kolbasa i Dinu TM-a, član je kolektiva Lift, a svoju selekciju karakterizira kao šaroliku. Nebuloz je svojim setovima dosad rasplesao publiku diljem metropole, a čest je gost iza pulta klubova poput Mastersa i SoundFactoryja. Također, aktivno je nastupao u bivšem Das Hausu, gdje je u ožujku 2017. godine s kolegama predstavio kolektiv Lift uz poznatog DJ-a i producenta Lucu Lozana.

Bibi – još jedna lokalna snaga, dobro poznata domaćoj publici i neizostavni dio Johannesburg Festa na kojem je između ostalog djelomice i ispekao svoj zanat. Sada već iskusan DJ sa dugogodišnjim stažem i šarenom glazbenom selekcijom koja se kreće od melodičnih zvukova italodisca i yugogroove-a sve do mračnih i prljavih ritmova elektra.

Kontakt organizatora udruga VeSelje
Bojan Delić mob. 091 788 0079
Josip Canjek, dopredsjednik, mob. 095 544 5973

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Prihvaćam