Clear Trenutna temperatura: 1°C
Tlak zraka: 104 mb
Rel. vlažnost: 86%
Vjetar: 1 m/s WSW

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Facebook logo
Bucijada logo
SEH logo

Treći glazbeni festival Johannesburg Fest

johannesburgTreću godinu zaredom, u subotu 16. rujna 2017. godine, u Ivanić-Gradu će se održati Johannesburg Fest kojeg organizira Udruga Veselje uz financijsku podršku Grada Ivanić-Grada. I ove je godine festival lociran u napuštenom bazenu Sportskog parka Zelenjak (Pool), a ulaz je za sva događanja u potpunosti besplatan.

Cilj festivala je promicanje alternativne glazbene scene i kulture općenito. Idejno je festival ove godine zamišljen kroz dvije linije: nepravilnu (išaranu) i ravnu. Nepravilna linija predstavlja jazz jer je on sam po sebi nepredvidiv. Ta je linija začinjena igrom boja, zanimljivim grafitima i izložbama te improvizacijom kao osnovicom jazz glazbenog pravca. Ravna linija podrazumijeva vizualni sadržaj festivala odnosno animacije te izražavanje kroz elektronsku glazbu koja je sama po sebi repetitivna.

Sa sadržajima se započinje već u 12 sati u obliku chill/hangout/opuštenog druženja za vrijeme kojeg ćete moći uživati u radovima studenata Akademije likovnih umjetnosti (slike i kipovi) te glazbenoj selekciji DJ sekcije Udruge Veselje. Osim toga, iz prve ruke možete svjedočiti nastajanju novih grafita te se okrijepiti uz pristupačne cijene na šanku.

Večernji program započinje u 20.00 sati, nastupima bendova i DJ-a. Koncerti su popraćeni animacijama/vizualnim sadržajem koji će se prenositi preko 2 platna i 8 monitora.

Nastupaju redom:
Chui – Trenutno jedan od najzanimljivijih hrvatskih projekata čiji je stil unikatan i težak za svrstati, a možda ga je najbolje opisati kao fuziju jazza i elektronike.
Kozmodrum – Elektronska dance glazba svirana uživo. Techno, house i dub stilovi ispremiješani su u neprekidnu DJ-set izvedbu koja je svirana uživo koristeći gitare, bubnjeve i klavijature.
Quentin – Ivanićgradsku scenu predstavlja Quentin čiji je muzički izričaj kombinacija različitih elemenata žanrova kao što su stoner, postpunk, psychedelic rock, noise, jazz i mnogi drugi. Svaki od članova unosi dio sebe i svoju viziju glazbe u ovaj mix te svi zajedno stvaraju zvuk koji će vas oduševiti.
Microslav – Najbolji opis Microslava nalazi se na njegovom soundcloudu, a glasi: A man with a computer, more then a few synthesizers and a lack of… (put excuse here)… for music making.
Some1else – Jedan od neprepoznatljivijih producenata najmlađe slovenske generacije, bio je jedan od prvih koji je predstavio Clip Chop glazbeni žanr svijetu. Clip Chop je stil izvedbe, gdje se mediji (glazba i video) presijecaju u ulomke i isječke, a zatim se reproduciraju u novom različitom sastavu.

Mjesto: Sportski park Zelenjak Ivanić-Grad, Pool
Datum: 16.9.2017.
Vrijeme: Dnevni program od 12 sati, Koncerti od 20 sati
ULAZ SLOBODAN