Sunny Trenutna temperatura: 22°C
Tlak zraka: 101 mb
Rel. vlažnost: 73%
Vjetar: 2 m/s W

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Facebook logo
Bucijada logo
SEH logo

Održan 9. Međunarodni žabarski karneval i 13. Obrtnički sajam te brojna događanja

naslovnaPrvog vikenda, 3. i 4.lipnja u Ivanić-Gradu održana su brojna događanja koja su dio manifestacije Lipanj u Ivaniću koja i ove godine broji više od 40 događanja.
blank

U petak 2. lipnja održana je 22. Izložba vina Udruge Brenta u Hotelu Sport te koncert „Gradu na dar“ VA Milka Trnina u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.
U subotu 3. lipnja održan je 13. Obrtnički sajam „Tradicija, gastronomija i turizam“ na kojemu je sudjelovalo preko 40-ak izlagača sa raznovrsnom ponudom. Otvorenju su prisustvovali zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić-Grad Marina Hrastić te gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš. U večernjim satima održan je 9. Međunarodni žabarski karneval na kojem je nastupilo 16 karnevalskih skupina iz Italije, Bolivije, Slovenije i Hrvatske koje je u Ivanić-Gradu ugostila Karnevalska udruga Žaba. Gradom je u povorci od SP Zelenjak do Trga V.Nazora prošetalo preko 250 karnevalista koje je na glavnoj pozornici zabavljala grupa Vrijeme ljubavi. Karnevalu su prisustvovali i predstavnici FECC-a (Federacije europskih karnevalskih gradova) te gosti, Toni meštar i vicekraljica Riječkog karnevala.
Na Izletištu Petek organizirana su brojna sportska događanja u njihovoj organizaciji te Cooking show u spremanju roštilja s Blažom i Denisom.
Obilježeno je i 90.godina rada i djelovanja DVD-a Dubrovčak Lijevi.
U nedjelju 4. lipnja održana je 15. Biciklijada „Turističkim putovima-biciklom do zdravlja“ na kojoj je sudjelovalo 70 biciklista svih generacija u organizaciji BK Ivanić-Grad i GDCK Ivanić-Grada, turnir ulične košarke s deset ekipa na novouređenom igralištu OŠ Đure Deželića koju organizira KK Ivanić, te Međunarodni rukometni turnir za djevojčice u dvorani Žeravinec u organizaciji ŽRK Ivanić. U večernjim satima u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta nastupio je KUD Ivan Goran Kovačić.
Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada koordinator je svih događanja u suradnji s ustanovama, društvima, udrugama i ugostiteljima, Grad Ivanić-Grad pokrovitelj, a medijski pokrovitelji ORI, Radio 101, portal Volim Ivanić, te Krijas d.o.o.