Fog Trenutna temperatura: 11°C
Tlak zraka: 102 mb
Rel. vlažnost: 93%
Vjetar: 0 m/s W

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Facebook logo
Bucijada logo
SEH logo

POU Ivanić-Grad

Knjižnica Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad osnovana je kao Građanska čitaonica u Ivanić-Gradu 1877. godine.

Od samog osnutka cilj knjižnice bio je kulturno prosvjećivanje građanstva, a nakon početnih dvadesetak godina djelatnost se proširuje te se organiziraju priredbe raznolika sadržaja, predavanja i okupljanja oko raznih kulturnih programa.

Kao najstarija kulturna ustanova na području grada, Knjižnica nastoji postići što važniju ulogu u promicanju hrvatske kulture, biti na usluzi građanima i podariti im ono najbolje iz kulturne produkcije, od samih novih knjiga i časopisa, preko tribina i raznih promocija – ukratko, zadovoljiti potrebe korisnika knjižnice, a u isto vrijeme kao moderna ustanova u okviru svoja dva odjela, za odrasle i za djecu, razviti suvremene bibliotečne sadržaje. U knjižnici je zaposleno petero djelatnika.

Knjižni fond broji preko 30.000 knjiga iz beletristike, društvenih i humanističkih znanosti te razne stručne literature.

Prema posljednjim podacima ukupan broj članova je 1800.

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

ponedjeljak - petak 9-19 sati
subota -   9-13 sati

U okviru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad djeluju Centar za kulturu i obrazovanje, Škola stranih jezika, Knjižnica i čitaonica s ogrankom u Kloštar Ivaniću i Osnovna glazbena škola Milka Trnina. Uz njih svakako treba navesti i već priznate projekte kao što su Lan i tkalačka radionica  koji objedinjuje kulturološke, ekološke i turističke značajke, te projekt art radionica za poticanje individualnog kreativnog razvoja pojedinca.

Programi Pučkog otvorenog učilišta  ostvaruju se tijekom cijele godine kroz bibliotečno-čitaoničku djelatnost, osnovno glazbeno obrazovanje, u djelatnostima kulture kroz koncertno-scensku djelatnost, likovnu scenu, kreativne radionice, javne tribine i promocije knjiga, obilježavanje znamenitih obljetnica, suradnju s kulturnim udrugama u raznim kulturnim programima, sudjelovanjem u značajnim kulturnim manifestacijama grada…

www.pou-ivanicgrad.com