Mostly cloudy Trenutna temperatura: 10°C
Tlak zraka: 102 mb
Rel. vlažnost: 87%
Vjetar: 2 m/s W

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Facebook logo
Bucijada logo
SEH logo

Otvoreni atelier

“Otvoreni atelier”, Maznica bb, Ivanić-Grad

Atelier akademske slikarice Ivane Ožetski
mob: 091 / 2800 333
e mail: ivana.ozetski@zg.t-com.hr
www.ivanaozetski.com

Projektom pod nazivom “OTVORENI ATELIER” namjera mi je uz vlastiti kontinuirani rad, u mojem  radnom prostoru nastaviti već započete procese suradnje sa likovnim umjetnicima iz različitih sredina. Nekoliko puta godišnje otvaranjem i ustupanjem svog stvaralačkog prostora kolegama i prijateljima umjetnicima iz zemlje i inozemstva za prezentaciju njihovog rada obogaćuje umjetnika i posjetitelja za još jedno novo iskustvo. Prijatelji slikari, kipari, grafičari, fotografi ili video umjetnici kao gosti “Otvorenog ateliera” s vremena na vrijeme preobrazili bi intimni radni prostor u prostor otvoren za  poglede. U takvoj suradnji bez obaveza, rutine i klasičnih galerijskih kanona vidim mogućnost za prisniju vezu između umjetnika i umjetnika i umjetnika i promatrača. Time gostujući umjetnik stječe nova iskustva boraveći u novom okruženju, sredina u kojoj boravi dobiva priliku upoznati njegovo umjetničko stvaralaštvo, a sredina iz koje dolazi biva prezentirana na najbolji mogući način - putem kulturnog stvaralaštva.
Širenje broja umjetnika uključenih u ideju o “Otvorenom atelieru”, a time i širenje broja regija koje se tim putem predstavljaju jedan je od mogućih smjerova razvoja ove ideje o čemu su razgovori sa umjetnicima već započeti (Zagreb, Ljubljana, Austrija, Labin, Brač, Vinkovci, Karlovac).

Akademska slikarica, Ivana Ožetski

MIŠLJENJE KOLEGA UMJETNIKA:

Projekt OTVORENI ATELIER je totalno super ideja i podržavam je skroz. Zašto? Posjetioci i veliki i mali zapravo imaju otvorena vrata i ulazak u najintimnije trenutke povezivanja i stvaranja nekog likovnog djela. Mogu zakoračiti direktno u proces i doživjeti ga ako otvore srce, što mislim da je divno iskustvo i verbalno je nedjeljivo. Kao da direktno ulazite u nečiji dnevnik, naravno to ne vrijedi za sve vidove umjetnosti ali za jedan dio sigurno. Zapravo kroz OTVORENI ATELIJER dobivate divan poklon samoga ga treba znati sa pažnjom razmotati, polako skinuti mašnu i tiho zaviriti unutra, tko zna što ćete otkriti, kakve tajne svjetove, dubine smisla stvarnosti ili… Zato otvorite srce, a umjetnici će vam otvoriti vrata

Akademska slikarica, Koraljka Kovač

Više o “Otvorenom atelijeru” na www.ivanaozetski.com