Mostly cloudy Trenutna temperatura: 15°C
Tlak zraka: 102 mb
Rel. vlažnost: 93%
Vjetar: 0 m/s N

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Facebook logo
Bucijada logo
SEH logo

Održana 12. Bučijada od 14. do 16.10.2016. u Ivanić-Gradu

instalacija_bucijada_2016Buča je tijekom tri dana istinski kraljevala u Ivanić-Gradu na 12. Bučijadi koja je usprkos vremenskim prilikama okupila preko 20.000 posjetitelja. Bogatim programom ovogodišnjeg bučko spektakla suvereno je upravljao razigrani voditelj Frano Ridjan, dok su poznati chefovi Mate Janković, Nastasja Chiara Petrić, Branko Ognjenović i Dino Pavanić dražili nepca posjetitelja s gastro delicijama. Tijekom kasnih sati snažnim ritmovima publiku su grijali grupa Vatra, tamburaški sastav Zlatni vez te najuspješniji hrvatski kantautor tamburaške i pop glazbe Miroslav Škoro. Poznata hrvatska glumica Jelena Miholjević, kuma ovogodišnje Bučijade, oduševila je svojom pojavom sve posjetitelje ali i inspirirala izlagače svojim interesom i znanjima o gastro i nutritivnim vrijednostima buče. Posebnu pažnju posjetitelja privlačio je Park skulptura i instalacija od buča gdje je bilo izloženo deset skulptura umjetnika, domaćih udruga i pojedinaca.

Od petka do nedjelje, svaki je posjetitelj imao prilike uživati i u snažnoj aromi ulja od buče, hrane i ostalih delicija pa čak i piva od buče.
Ovogodišnju je Bučijadu svečano otvorio Mato Brlošić predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore i izaslanik Predsjednice čiji je ured i pokrovitelj manifestacije, zajedno sa Zagrebačkom županijom i Gradom Ivanić-Gradom. Gradonačelnik Javor Bojan Leš zahvalio je sponzorima i sudionicima 12. Bučijade te posjetiteljima zaželio dobar provod i zabavu u Ivanić-Gradu.
Organizator manifestacije je Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada koja je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Komunalnim centrom, udrugama, ugostiteljima, ustanovama i građanima pripremila bogat i raznovrstan program za sve generacije.

Generalni sponzor:

logo_rba_01

Sponzori:

logo_ina_01 logo_lidl_021

Pokrovitelj:

zag_zupanija_logo