Mostly cloudy Trenutna temperatura: 15°C
Tlak zraka: 102 mb
Rel. vlažnost: 93%
Vjetar: 0 m/s N

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Facebook logo
Bucijada logo
SEH logo

Održana press konferencija povodom 11. Bučijade i predstavljena gastroponuda jela od buča i OPG-a

gastro_prezentacija_bucijada_2015_036Turističko, gospodarska i gastronomska manifestacija 11. Bučijada, koja će se održati 17. i 18. listopada 2015. godine u Ivanić-Gradu predstavljena je na press konferenciji u utorak 6. listopada 2015. u 13,00 sati u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu.
Na konferenciji su govorili gradonačelnik Javor Bojan Leš, direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ankica Bešter i tajnica Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske Marica Svetlečić.
Na press konferenciji je predstavljen:
- Program 11. Bučijade
- Program Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske
- Gastroponuda jela od buča ugostiteljskih objekata i OPG-a
koji uzgajaju i prerađuju buče s područja Ivanić-Grada
Gradonačelnik Javor Bojan Leš naglasio je gospodarsku i turističku važnost ove manifestacije za Grad Ivanić-Grad te da se 11. Bučijada održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH. Direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter upoznala je prisutne s bogatim programom 11. Bučijade koji se nalazi na stranici www.tzig.hr, te predstavila gastro ponudu jela od buča domaćih ugostitelja i OPG-a. Tajnica Marica Svetlečić predstavila je rad udruge i program Dana bučinog ulja u sklopu kojeg se stručni skup „Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje – prezentacija rezultata završenog projekta.
Na press konferenciji predstavili su gastro ponuda jela od buča: Seoski turizam Kezele, Gradska pivnica Ivanić, Restoran Garfield, Pizzeria „4M“, Ugostiteljski objekt Palma, Slastičarnica Janica, Pekarna Peksi, te OPG Antolić, OPG Francetić i EKO Sever.

11. BUČIJADA U IVANIĆ-GRADU 17. i 18. listopada 2015.

Bučijada je izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča, bučinog ulja i ostalih eko-etno proizvoda na kojemu izlaže preko 250 izlagača iz cijele Hrvatske.U centru Ivanić-Grada na više lokacija organiziran je bogat kulturno-zabavni program za sve generacije; za najmlađe posjetitelje brojne edukativne radionice, igraonice, kazališne predstave, vožnja buča kočijom s Pepeljugom i princem, a za ostale prikaz narodnih običaja, izložbe, koncerti, posjeti tradicijskom čardaku, izložba kolača od buča.
Bogata gastroponuda obogaćena je jelima od buče u ugostiteljskim objektima i gastrošatoru za vrijeme Bučijade i tijekom cijelog mjeseca listopada.

U Ivanić-Grad na Bučijadu može se doći izletničkim vlakom „Bučko express“ koji polazi u subotu 17. listopada u 09:46 sati i u nedjelju 18. listopada 9:25 sati iz Glavnog kolodvora Zagreb, povratak u subotu u 17:34, a u nedjelju u 17.55 sati iz Ivanić-Grada, ili automobilom (autocestom Zagreb-Slavonski Brod) za pola sata iz Zagreba. CIJENA povratne karte za vlak iznosi 20,00 kn. Nadoplata za bicikl iznosi 5,00 kn. Za djecu do 12 godina vožnja vlakom je besplatna.

11. Bučijada u Ivanić-Gradu organizira se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Organizator 11. Bučijade je TZG Ivanić-Grada u suradnji s POU, KC, VP i udrugama.
Pokrovitelji: Zagrebačka županija, Grad Ivanić-Grad.
Sponzori: INA d.d., Zagrebačka banka
Medijski pokrovitelji: Obiteljski radio Ivanić, Radio 101, portal Volim Ivanić

Ankica Bešter, Direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada