Sunny Trenutna temperatura: 33°C
Tlak zraka: 102 mb
Rel. vlažnost: 33%
Vjetar: 2 m/s E

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Facebook logo
Bucijada logo
SEH logo

Bučijada

12. Bučijada u Ivanić-Gradu 14.-16. listopada 2016.

Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je treći vikend u listopadu kada se odvija izložbeno-prodajni sajam Bučijada. Bučijada se u početku bazirala na sajmu buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda i na prikazu tradicionalne pripreme bučnice, a kroz godine su se svi ugostiteljski objekti s područja Grada uključili te za vrijeme Bučijade pripremaju kreativne jelovnike od buča. S vremenom je gospodarsko-turistička manifestacija Bučijada postala prava gastro manifestacija koju u dva dana posjeti preko 20.000 posjetitelja.

Zadnjih godina na Bučijadi sudjeluje preko 200 izlagača iz cijele Hrvatske. Izložbeno- prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda, organizira se u samom centru Ivanić-Grada na više lokacija. Tom prilikom iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak „Bučko express“. Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, su organizirani razni zabavni sadržaji: vožnja buča-kočijom, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, prikaz narodnih običaja, kostimirane šetnje povijesnih osoba Ivanić-Grada, a novost ovogodišnje Bučijade je izložba instalacija od buča te cooking show. Naravno, tu je i bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru.
U sklopu Bučijade organizira se i Sajam bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja proizvođača iz cijele Hrvatske.

Na Bučijadi se proglašavaju najuspješniji: bira se najveća, najmanja i najoriginalnija buča, najljepše uređeni štand te najljepša instalacija i skulptura od buča.

Program 12. Bučijade kao i sve ostale informacije na stranici www.tzig.hr, https://web.facebook.com/bucijada/, a  promotivni video o Bučijadi https://www.youtube.com/user/turistickaivg i https://www.youtube.com/watch?v=qfbqyDJtfTE

Iz programa:
Otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđen je za petak, 14. listopada u 18,00 u Parku hrvatskih branitelja uz koncert benda Vatre. U subotu u 11,00 sati je svečano otvorenje, a  večernjim satima koncert Miroslava Škore.
Kuma ovogodišnje Bučijade, glumica Jelena Miholjević, primit će lentu u nedjelju u 11,00 sati na glavnoj pozornici. Cooking show jelovnika od buča bit će oba dana manifestacije.

14.,15. i 16. listopada 2016. godine, dobrodošli ste na 12. Bučijadu u Ivanić-Gradu!