Clear Trenutna temperatura: 1°C
Tlak zraka: 104 mb
Rel. vlažnost: 86%
Vjetar: 0 m/s WSW

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada

Facebook logo
Bucijada logo
SEH logo

Bučijada

14. Bučijada u Ivanić-Gradu 19.-21. listopada 2018.

Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je treći vikend u listopadu /19.-21. 10. 2018./ kada se održava već četrnaestu godinu za redom najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada. Okosnica manifestacije je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača.

Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče, bundeve postavljaju svoje instalacije i skulpture.

Održava se i Škrlet corner “ŠkrCo” i prezentacija autohtone sorte vina škrlet udruge Škrlet.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Bučko vlakićem, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru, te ponuda piva od buče. Iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak „Bučko express”.

Iz bogatog programa izdvajamo:

Otvorenje Parka skulptura i instalacija „Buča kao inspiracija“ predviđen je za petak, 19. listopada u gradskom parku u centru nakon toga na trgu V. Nazora je otvorenje Škrlet cornera „ŠkrCo“ a poslije koncert Najboljih hrvatskih tamburaša. U subotu 20. listopada u 11,00 sati je svečano otvorenje 14. Bučijade, cjelodnevni programi a na večer koncert T.B.F.-a.
U nedjelju 21. listopada Kuma 14. Bučijade Karmela Vukov Colić, primit će počasnu lentu na glavnoj pozornici, a poslije će se družiti s posjetiteljima.